ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Procurorul general al SUA a anunțat marți că Departamentul de Justiție al SUA nu a găsit dovezi care să susțină acuzațiile de fraudă pe scară largă care ar fi putut schimba rezultatul alegerilor prezidențiale de luna trecută.
 
Probabil această ieșire la rampă a procurorului general al SUA William Barr, într-un interviu pentru CNN, l-a determinat ulterior pe președintele Donald Trump să țină un discurs de 45 de minute, difuzat video pe contul său de Facebook, pentru a aduce noi informații despre eforturile echipei sale de combatere a fraudei electorale.

„Până în prezent, nu am văzut fraude la o scară care ar fi putut da un rezultat diferit la alegeri”, a spus Barr. „A existat o acuzație că ar fi existat o fraudă sistemică și anume că mașinile de numărat au fost programate pentru a distorsiona rezultatele alegerilor. Departamentul Justiției și Departamentul pentru Securitate Internă au analizat acest lucru și, până acum, nu am văzut nimic care să demonstreze acest lucru”, a spus el.

Declarațiile lui Barr vin la câteva săptămâni după ce un fost oficial al securității cibernetice a respins în mod public afirmațiile lui Trump, determinându-l pe președinte să îl concedieze.

Doi avocați care lucrează pentru Trump au respins evaluarea lui Barr, repetându-și afirmațiile conform cărora dețin „dovezi ample ale votului ilegal în cel puțin șase state”. „Cu cel mai mare respect față de procurorul general, opinia sa pare a fi fără a avea cunoștință sau fără investigarea neregulilor substanțiale și a dovezilor fraudelor sistemice”, au declarat avocații Rudy Giuliani și Jenna Ellis.
 
Până mai ieri, Barr a susținut afirmații similare cu cele pe care le-a făcut Trump, inclusiv în septembrie, când a condamnat statele care foloseau votul prin corespondență în timpul pandemiei de coronavirus. „Oamenii care încearcă să schimbe regulile petru această metodă, care este supusă fraudei și constrângerilor – este nesăbuit și periculoas și oamenii se joacă cu focul”, afirma atunci procurorul general al SUA.