Moscova a descurajat Occidentul să lanseze luna trecută o un atac aerian devastator la nivel național, a declarat președintele sirian Bashar al-Assad, care susține că Damascul este aproape de a câștiga războiul, după șapte ani, în ciuda  "interferenței" continue a SUA.


„Cu fiecare pas înainte pentru Armata siriană și pentru procesul politic și întreaga situație, dușmanii noștri și oponenții noștri, în special Occidentul condus de Statele Unite și marionetele lor din Europa și din regiunea noastră, încearcă să ne îndepărteze de victorie, fie prin sprijinirea terorismului, aducând mai mulți teroriști în Siria, fie  prin împiedicarea procesului politic”, a declarat Assad pentru RT, într-un interviu. Assad a afirmat și că, fără finanțare externă adversarii săi din țară ar fi fost supuși într-un an.


Liderul de la Damasc spune, de asemenea, că după ce a trebuit să-și schimbe sprijinul acordat diverselor facțiuni anti-Assad și să după recâțtigarea controlului de către forțele guvernamentale siriene asupra orașelor-cheie Alep și Deir ez-Zor, în ultimii doi ani, Washington-ul, „a pierdut toate „atu-urile” și poate fi adus la masa negocierilor.

Dar, subliniază Assad în interviu, cât este mai aproape sfârșitul conflictului din Siria, cu atât mai disperate devin măsurile opozanților săi. El a menționat astfel presupusul atac  chimic din Douma, atribuit de occidentali guvernului său. „Este în interesul nostru? De ce și de ce acum?” s-a întrebat liderul sirian, aporeciind că  a fost vorba de o ultimă încercare a occidentalui de a influența opinia internațională, încercare care a eșuat.

„ Au spus o minciună, iar opinia publică din întreaga lume nu a crezut această poveste, însă ei nu mai puteau da înapoi. Deci, au trebuit să facă ceva, chiar și la o scară mai mică”, a spus Assad, referindu-se la bombardamentele comune împotriva unor instalații siriene, efectuate pe 14 aprilie de către SUA, Marea Britanie și Franța.

Assad a mulțumit și Rusiei pentru faptul că nu a declanșat o confruntare directă cu SUA, care operează atât în aer cât și la sol, pe teritoriul sirian.

„Am fost aproape să avem un conflict direct între forțele rusești și forțele americane și, din fericire, a fost evitat. Nu de înțelepciunea conducerii americane, ci de înțelepciunea conducerii rusești", a declarat Assad. „Avem nevoie de sprijinul Rusiei, dar avem nevoie, în același timp, să evităm prostia americană pentru a putea să ne stabilizăm țara”, a subliniat președintele sirian.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews