ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Europa nu se ocupă de cauza actualei crize a refugiaţilor, iar poporul sirian îşi doreşte securitate şi siguranţă, declară preşedintele sirian Bashar al-Assad, înr-un interivu acordat presei ruse, citat de publicaţia RT.com.
 
"Problema nu este că Europa nu îi acceptă sau nu îi consideră refugiaţi, problema este că Europa nu tratează cauza. Dacă te îngrijorează (refugiaţii, n.r), atunci nu mai sprijini teroriştii. Asta credem noi despre această criză. Ăsta e miezul întregii probleme a refugiaţilor", spune Bashar al-Assad.

"Dacă întrebăm orice sirian despre ce îşi doreşte azi, primul lucru pe care îl va spune este Ne dorim securitate şi siguranţă pentru fiecare persoană şi fiecare familie", spune preşedintele sirian, adăugând că forţele politice ar trebui să fie unite în jurul a ceea ce îşi doreşte poporul sirian.

În Siria trăiesc diverse secte şi etnii, inclusiv kurzii, despre care Assad spune că "Nu sunt străini". Fără astfel de grupuri, care au trăit în regiune de secole, Siria nu ar fi atât de omogenă, adaugă prşeedintele sirian.

Assad e de părere că dialogul în Siria trebuie continuat, pentru a se ajunge la consens, care nu poate fi, însă implementat dacă nu "învingem terorismul în Siria".

Dacă vrei să implementezi ceva real, e imposobil să o faci în timp ce ai oameni ucişi, vărsare de sânge, oameni care nu trăiesc în siguranţă", spune şeful statului sirian, potrivit tvr.ro.

Bashar al-Assad a făcut un apel  către toate partidele să se unească în lupta împotriva teorismului. "Numai prin dialog şi printr-un proces politic ne putem atinge obiectivele, iar sirienii îşi pot decide singuri soarta", a conchis preşedintele Siriei.