Europa nu se ocupă de cauza actualei crize a refugiaţilor, iar poporul sirian îşi doreşte securitate şi siguranţă, declară preşedintele sirian Bashar al-Assad, înr-un interivu acordat presei ruse, citat de publicaţia RT.com.
 
"Problema nu este că Europa nu îi acceptă sau nu îi consideră refugiaţi, problema este că Europa nu tratează cauza. Dacă te îngrijorează (refugiaţii, n.r), atunci nu mai sprijini teroriştii. Asta credem noi despre această criză. Ăsta e miezul întregii probleme a refugiaţilor", spune Bashar al-Assad.

"Dacă întrebăm orice sirian despre ce îşi doreşte azi, primul lucru pe care îl va spune este Ne dorim securitate şi siguranţă pentru fiecare persoană şi fiecare familie", spune preşedintele sirian, adăugând că forţele politice ar trebui să fie unite în jurul a ceea ce îşi doreşte poporul sirian.

În Siria trăiesc diverse secte şi etnii, inclusiv kurzii, despre care Assad spune că "Nu sunt străini". Fără astfel de grupuri, care au trăit în regiune de secole, Siria nu ar fi atât de omogenă, adaugă prşeedintele sirian.

Assad e de părere că dialogul în Siria trebuie continuat, pentru a se ajunge la consens, care nu poate fi, însă implementat dacă nu "învingem terorismul în Siria".

Dacă vrei să implementezi ceva real, e imposobil să o faci în timp ce ai oameni ucişi, vărsare de sânge, oameni care nu trăiesc în siguranţă", spune şeful statului sirian, potrivit tvr.ro.

Bashar al-Assad a făcut un apel  către toate partidele să se unească în lupta împotriva teorismului. "Numai prin dialog şi printr-un proces politic ne putem atinge obiectivele, iar sirienii îşi pot decide singuri soarta", a conchis preşedintele Siriei.Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews