ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O întâlnire cu Donald Trump ar fi inutilă pentru că „statul profund” - și nu președintele - controlează America. Așa a declarat  președintele sirian Bashar Assad într-un interviu pentru ziarul  Kathimerini.

Assad  a subliniat că agenda „statului profund” este de a crea un conflict care vizează Rusia.

Președintele sirian a fost întrebat dacă ar merge la o întâlnire cu liderul american, iar Assad a răspuns că nu ar vedea rostul unei astfel de întrevederi câtă vreme președintele american „spune ceva astăzi, iar face mâine face cu totul altfel” și, probabil, nici măcar nu deține controlul deciziei politice.

„Nu credem că președintele acestui regim deține controlul”, a declarat Assad, referindu-se la Trump. „Toți credem că statul profund este cel care deține controlul sau controlul asupra fiecărui președinte și nu este nimic nou. Dintotdeauna a fost așa în Statele Unite, cel puțin în ultimii 40 de ani, cel puțin de la Nixon încoace. Poate și înainte, dar devine din ce în ce mai strict și mai strict, iar cel mai strict caz este cel al lui Trump”, a afirmat Assad, conform RT.

Președintele sirian a respins posibilitatea izbucnirii unui al Treilea Război Mondial în Siria, explicând jurnaliștilor greci că nivelul mare de implicare a Moscovei a împiedicat până în prezent o escaladare catastrofală - chiar și în condițiile în care SUA ar fi dorit o extindere a conflictului. Întrebat dacă a fost îngrijorat de posibilitatea izbucnirii unui al Treilea Război Mondial, Assad a răspuns: „Nu, dintr-un singur motiv: din fericire, există o conducere înțeleaptă în Rusia și ei știu că agenda „statului profund” din Statele Unite este tocmai aceea de a crea un conflict. Încă din timpul campaniei lui Trump, agenda principală s-a îndreptat împotriva Rusiei, de a crea un conflict cu Rusia, de a umili Rusia, a submina Rusia și așa mai departe”, a spus președintele sirian.

În încheierea interviului, președintele Assad  a promis că va reunifica Siria și va restabili suveranitatea. El a ținut însă să sublinieze că, în cele din urmă, SUA, Franța, Marea Britanie, Arabia Saudită, Qatar și Turcia sunt responsabile pentru cei șapte ani de răboi din Siria și că trebuie să fie trase la răspundere pentru că i-au sprijinit pe „teroriștii” din Siria.