Președintele sirian Bashar al-Assad a făcut marți prima sa vizită oficială la baza militară rusă de la Hmeimim, în vestul Siriei, a comunicat președinția siriană pe conturile de Telegram și Twitter, transmit AFP și Reuters, preluate de Agerpres.Presa de stat siriană a mai relatat că președintele Assad a vizitat marți, împreună cu soția sa Asma și copiii lor, în regiunea rurală Hama soldați răniți în război.
 

Baza de la Hmeimim, situată la sud de orașul de coastă Lattakia, a aparținut armatei siriene, dar a fost cedată armatei ruse la începutul intervenției acestei în Siria, la 30 septembrie 2015.

În timpul vizitei, președintele Assad a inspectat tancuri și vehicule blindate și a discutat cu militari ruși. Conform agenției oficiale SANA, președintele a fost însoțit de șeful Statului Major al armatei ruse, generalul Valeri Gherasimov.

O înregistrare video îl arată pe Assad, îmbrăcat cu costum și cravată închise la culoare, în cockpit-ul unui avion Suhoi-35.

Baza de la Hmeimim se află în centrul efortului militar al Moscovei în sprijinul regimului Assad, o intervenție care a răsturnat datele problemei în războiul din Siria, soldat cu peste 320.000 de morți în șase ani. Ea a permis armatei siriene să preia inițiativa, să recucerească orașul Alep, al doilea din țară, și să înainteze spre est pentru a redobândi teritorii controlate de jihadiștii grupării Statul Islamic. 
 
În ultima lună, Rusia a efectuat mai multe raiduri aeriene în Siria, vizând poziții strategice ale Stat Islamic. În același timp, regimul de la Moscova a avertizat că va considera drept ținte avioanele coaliției coordonate de SUA care acționează în Siria la vest de fluviul Eufrat, după ce o aeronavă americană a doborât un avion de vânătoare al forțelor guvernamentale siriene.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews