ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Președintele sirian Bashar al-Assad a făcut marți prima sa vizită oficială la baza militară rusă de la Hmeimim, în vestul Siriei, a comunicat președinția siriană pe conturile de Telegram și Twitter, transmit AFP și Reuters, preluate de Agerpres.Presa de stat siriană a mai relatat că președintele Assad a vizitat marți, împreună cu soția sa Asma și copiii lor, în regiunea rurală Hama soldați răniți în război.
 

Baza de la Hmeimim, situată la sud de orașul de coastă Lattakia, a aparținut armatei siriene, dar a fost cedată armatei ruse la începutul intervenției acestei în Siria, la 30 septembrie 2015.

În timpul vizitei, președintele Assad a inspectat tancuri și vehicule blindate și a discutat cu militari ruși. Conform agenției oficiale SANA, președintele a fost însoțit de șeful Statului Major al armatei ruse, generalul Valeri Gherasimov.

O înregistrare video îl arată pe Assad, îmbrăcat cu costum și cravată închise la culoare, în cockpit-ul unui avion Suhoi-35.

Baza de la Hmeimim se află în centrul efortului militar al Moscovei în sprijinul regimului Assad, o intervenție care a răsturnat datele problemei în războiul din Siria, soldat cu peste 320.000 de morți în șase ani. Ea a permis armatei siriene să preia inițiativa, să recucerească orașul Alep, al doilea din țară, și să înainteze spre est pentru a redobândi teritorii controlate de jihadiștii grupării Statul Islamic. 
 
În ultima lună, Rusia a efectuat mai multe raiduri aeriene în Siria, vizând poziții strategice ale Stat Islamic. În același timp, regimul de la Moscova a avertizat că va considera drept ținte avioanele coaliției coordonate de SUA care acționează în Siria la vest de fluviul Eufrat, după ce o aeronavă americană a doborât un avion de vânătoare al forțelor guvernamentale siriene.