ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Siriei, Bashar al-Assad, afirmă că va rămâne la putere până cel puțin în anul 2021, când i se încheie actualul mandat, declinând responsabilitatea pentru războiul civil și sugerând că Statele Unite încearcă înlăturarea sa, informează cotidianul The New York Times.

„Eu am devenit doar un subiect de titluri de știri - președintele rău, omul rău care omoară oameni buni", a declarat Bashar al-Assad la o întâlnire cu jurnaliști străini.

„Știți această poveste. Adevăratul motiv este încercarea de înlăturare a Administrației mele, pentru că nu se potrivește criteriilor stabilite de Statele Unite", a explicat Bashar al-Assad.

„Mii de sirieni au fost uciși de teroriști, dar nimeni nu vorbește de crimele de război comise de insurgenți", a subliniat liderul de la Damasc.


„Să presupunem că toate aceste acuzații sunt corecte, că președintele și-a ucis propriul popor și că Statele Unite ajută poporul sirian. După cinci ani și jumătate, cine mă susține? Cum aș mai putea fi președinte dacă lumea nu m-ar mai susține?! Povestea nu este realistă", a subliniat Bashar al-Assad, angajându-se să rămână la putere cel puțin până la finalul celui de-al treilea mandat de șapte ani, în 2021.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent și cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forțele opoziției și grupuri teroriste, inclusiv organizația sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak și Siria / Stat Islamic în Irak și Levant). Bilanțul conflictului depășește 270.000 de morți.