ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele sirian Bashar al-Assad a atacat luni în mod violent Franța, pe care a acuzat-o de „susținerea terorismului” și a apreciat că ea vnu are dreptul să vorbească despre pace” în Siria.

Declarația sa intervine la câteva zile după ce Parisul a acuzat regimul de la Damasc că a obstrucționat ultimele negocieri de la Geneva, care au eșuat.

„Franța a fost purtătoarea stindardului susținerii terorismului în Siria încă din primele zile” ale conflictului, a apreciat al-Assad, referindu-se la susținerea oferită de Paris rebelilor care luptă împotriva regimului său din 2011.

„Ea nu se află în poziția de a face o evaluare a unei conferințe de pace”, le-a declarat el unor jurnaliști, după ce a primit la Damasc o delegație alcătuită din reprezentanți și oameni de afaceri ruși.

„Cel care susține terorismul nu are dreptul să vorbească despre pace și nu are nici măcar dreptul să se amestece în afacerile siriene”, a spus el.

Președintele francez Emmanuel Macron a apreciat că este necesar „să se stea de vorbă” cu al-Assad, estimând că liderul sirian va trebui „să răspundă pentru crimele sale”.