Președintele sirian Bashar al-Assad a atacat luni în mod violent Franța, pe care a acuzat-o de „susținerea terorismului” și a apreciat că ea vnu are dreptul să vorbească despre pace” în Siria.

Declarația sa intervine la câteva zile după ce Parisul a acuzat regimul de la Damasc că a obstrucționat ultimele negocieri de la Geneva, care au eșuat.

„Franța a fost purtătoarea stindardului susținerii terorismului în Siria încă din primele zile” ale conflictului, a apreciat al-Assad, referindu-se la susținerea oferită de Paris rebelilor care luptă împotriva regimului său din 2011.

„Ea nu se află în poziția de a face o evaluare a unei conferințe de pace”, le-a declarat el unor jurnaliști, după ce a primit la Damasc o delegație alcătuită din reprezentanți și oameni de afaceri ruși.

„Cel care susține terorismul nu are dreptul să vorbească despre pace și nu are nici măcar dreptul să se amestece în afacerile siriene”, a spus el.

Președintele francez Emmanuel Macron a apreciat că este necesar „să se stea de vorbă” cu al-Assad, estimând că liderul sirian va trebui „să răspundă pentru crimele sale”.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews