Președinrele Bashar al-Assad s-a adresat duminică poporului sirian, salutând curajul armatei Siriei și sprijinul aliaților săi în cei șapte ani de război civil care au sfâșiat țara.
 
Americanii nu vor apăra comunitățile care depind de ei, a avertizat președintele Bashar al-Assad, vizându-i în special pe combatanții kurzi care controlează nordul țării, scrie lecourrierdusoir.com.

„Noi spunem acestor grupuri care contează pe americani că americanii nu vă vor proteja.Veți fi doar o monedă de schimb în buzunarul lor. Dacă nu vă pregătiți să vă apărați țara, veți fi doar sclavi ai otomanilor. Doar statul vostru vă va proteja și numai armata siriană vă va apăra”, a afirmat liderul de la Damasc referindu-se la kurzii din Siria.

Președintele sirian nu i-a uitat nici pe refugiații care au părăsit țara pentru a scăpa de violență și terorism. ”Așa cum am făcut și în trecut, fac apel la cei care au părăsit țara din cauza terorismului să se întoarcă și să-și îndeplinească îndatoririle civice și să participe la construirea patriei", a fost mesajul transmis de Assad.

Discursul lui Assad vine în contextul în care președintele Donald Trump dorește să-i retragă pe cei 2.000 de militari americani desfășurați în Siria până la sfârșitul lunii aprilie, ceea ce îi îngrijorează puternic pe aliații europeni ai Washingtonului, precum și Forțele Democratice Siriene (FDS), pe care Pentagonul le-a susținut în lupta împotriva grupării jihadiste Statul Islamic.
FDS, compuse în majoritate din combatanți kurzi, sunt percepute drept o amenințare de către Ankara, care le consideră drept o emanație siriană a combatanților Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), care operează în sud-estul Turciei.

Retragerea americană i-a determinat pe conducătorii kurzi să se apropie de Damasc și de Rusia, principalul aliat al regimului sirian, sperând astfel să-și păstreze câștigurile teritoriale.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews