Președintele sirian Bashar al-Assad a apărat implicarea Rusiei în Siria, dar a spus că Moscova „nu dictează termenii niciunei țări”. 

Assad a susținut că Rusia s-a luptat pentru impunerea legii internaționale, care include principiul suveranității, informeaza Rador.

Liderul sirian a învinovățit Occidentul pentru conflictul din Siria. „Ne luptăm cu teroriștii și teroriștii sunt susținuți de guvernul britanic, de cel francez și american. Ne luptăm cu ei și avem sprijnul public în Siria să luptăm contra terorismului, de aceea avansăm. Nu putem avansa doar pentru că avem sprijnul Rusiei și Iranului. Acestea nu pot substitui sprijinul popular” – a declarat Assad.

Războiul din Siria, soldat cu peste 350.000 de morți, a izbucnit în martie 2011, după reprimarea de către regimul sirian a unor manifestații prin care se cereau reforme democratice.

După ce a pierdut mult teren în fața rebelilor, puterea lui al-Assad a inversat situația pe teren cu ajutorul intervenției Moscovei, în 2015. Atacuri ale aviației ruse și intervenția unor consilieri militari trimiși de Vladimir Putin au permis forțelor loiale lui al-Assad să dețină controlul a peste 50% din teritoriul țării.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews