ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele sirian Bashar al-Assad a apărat implicarea Rusiei în Siria, dar a spus că Moscova „nu dictează termenii niciunei țări”. 

Assad a susținut că Rusia s-a luptat pentru impunerea legii internaționale, care include principiul suveranității, informeaza Rador.

Liderul sirian a învinovățit Occidentul pentru conflictul din Siria. „Ne luptăm cu teroriștii și teroriștii sunt susținuți de guvernul britanic, de cel francez și american. Ne luptăm cu ei și avem sprijnul public în Siria să luptăm contra terorismului, de aceea avansăm. Nu putem avansa doar pentru că avem sprijnul Rusiei și Iranului. Acestea nu pot substitui sprijinul popular” – a declarat Assad.

Războiul din Siria, soldat cu peste 350.000 de morți, a izbucnit în martie 2011, după reprimarea de către regimul sirian a unor manifestații prin care se cereau reforme democratice.

După ce a pierdut mult teren în fața rebelilor, puterea lui al-Assad a inversat situația pe teren cu ajutorul intervenției Moscovei, în 2015. Atacuri ale aviației ruse și intervenția unor consilieri militari trimiși de Vladimir Putin au permis forțelor loiale lui al-Assad să dețină controlul a peste 50% din teritoriul țării.