ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Imagini greu de descris în insula elenă Kos. Refugiaţii se bat pe o sticlă de apă şi ceva de mâncare și se plâng că sunt ținuți ca animalele. 

Se plâng că stau de mai multe zile fără hrană şi apă. Autorităţile pur şi simplu nu mai pot face faţă valului de imigranti clandestini - mai ales sirieni - care iau cu asalt Grecia.

Violenţele au izbucnit în momentul sosirii unui nou transport de apă, hrană şi articole de primă necesitate. Refugiaţii s-au luat la bătaie pentru o sticlă de apă sau ceva de mâncare.

Insula Kos, situată la mică distanţă de Turcia, a devenit principala destinaţie a refugiaţilor. Acolo ajung în fiecare zi sute de oameni, în ambarcaţiuni improvizate. Condiţiile pe insulă sunt precare. Refugiaţii stau în corturi supraaglomerate şi în adăposturi de carton.

Cei mai norocoşi au ajuns deja la bordul unui vas de croazieră închiriat de autorităţile elene pentru cazarea refugiaţilor şi pentru a le analiza situaţia.

Guvernul de la Atena a anunţat că cei proveniţi din Siria vor primi statutul de refugiat, dar ceilalţi - africani, irakieni, pakistanezi - intră în categoria imigranţi clandestini.