ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rebelii s-au retras luni din șase cartiere importante din Alep, ultimele puncte de rezistență din oraș, și se mai află în număr mic în cel de-al doilea oraș ca mărime din Siria, a adăugat el.

'Este o prăbușire totală a rebelilor. Bătălia de la Alep a ajuns la final', a declarat Rami Abdel Rahman, adăugând că rebelii s-au retras inclusiv din cartierul Bustan al-Qasr, unul dintre cele mai bine apărate, precum și din Ferdous și Kallasse.

Este doar o chestiune de timp' înainte ca Alepul să fie în totalitate sub controlul regimului lui Bashar al-Assad, a mai spus el.

În opinia lui, rebeli se mai află numai în două cartiere importante, Sukkari și al-Mashhad, și în câteva cartiere mai mici.


În cartierele din care s-au retras rebelii, 'există cadavre pe străzi', a mai spus Abdel Rahman.

Recucerirea orașului Alep, divizat din 2012, ar oferi regimului de la Damasc cea mai mare victorie împotriva rebelilor de la începutul războiului din Siria.