ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autoritățile landului Bavaria din Germania au decis ca în toate clădirile guvernamentale să fie agățate Cruci  pentru a reflecta „identitatea culturală”, în contextul în care bavarezii continuă să conteste politica Berlinului privind multiculturalismul și cea a „ușilor deschise” pentru migranți.

Crucea nu trebuie privită ca „semn al unei religii”, ci ca o modalitate de a reflecta „identitatea culturală și influența occidentalo-creștină a statului conservator”, a declarat premierul bavarez Markus Söder, potrivit DW.com.

De asemenea, a explicat el, Crucea nu este o încălcare a regulilor constituționale privind neutralitatea religioasă, deoarece ea a fost și este un simbol al „identității bavareze”.
 
Bavaria rămâne un stat majoritar creștin. În 2016, 50,5% din populația landului s-a descris ca fiind romano-catolică, iar 18% dintre cei chestionați s-au declarat protestanți.

Bavaria a impus deja obligativitatea amplasării Crucilor în școlile publice și în sălile de judecată. Noua regulă nu va fi însă aplicată clădirilor guvernamentale municipale și federale.

În ultima perioadă, Uniunea Social-Creștină (aripa bavareză a partidului Uniunea Creștin-Democrat (CDU) al cancelarului Angela Merkel), a încercat să elimine concurența partidului Alternative for Germany (AfD), anti-imigrație și anti-musulmani.  Asta a făcut ca AfD să crească cu 12% la cele mai recente alegeri locale.