Armata siriană a anunțat că mai multe baze militare din provincia Hama și din apropiere de Alep au fost lovite duminică seara de rachete, dar nu a precizat sursa atacului, informează Reuters.

Televiziunea de stat de la Damasc anunțase cu puțin timp înainte că în Hama s-au auzit mai multe explozii, iar doi localnici au declarat că locul unde s-au produs este o bază militară folosită de forțe susținute de Iran.

Reuters reamintește că Israelul a atacat de mai multe ori poziții ale milițiilor din Siria sprijinite de iranieni.
 
Miniștri israelieni avertizau recent că Israelul va continua „să acționeze” împotriva Iranului în Siria, afirmație făcută la aproape o săptămână de la un atac atribuit statului evreu și care a costat viața a șapte iranieni în țara vecină cuprinsă de război.

Teheranul, inamic declarat al Israelului, este unul dintre principalii aliați ai lui Bashar Al-Assad în conflictul din Siria și a avut un rol important în recentele victorii ale trupelor guvernamentale.
 
De la izbucnirea războiului în Siria, în 2011, Israelul a încercat să nu fie antrenat în conflict, dar a bombardat zeci de obiective, poziții ale regimului sirian sau convoaie cu arme cu destinația Hezbollah.2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.