ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un copil a fost eutanasiat în Belgia, pe motiv că suferea de o boală incurabilă, iar „suferința era dincolo de limita suportabilității”, informează CNN.

Un oficial belgian citat de CNN a precizat că suicidul a avut loc săptămâna trecută. Senatorul Jean Jacques De Gucht a precizat că eutanasia a fost cerută de copil, a cărui vârstă nu a fost precizată.

Wim Distelmans, președintele Comitetului Federal de Control și Evaluare a Eutanasiei a spus că de numărul copiilor care au cerut să fie  „uciși din milă” este foarte mic.

Belgia a legalizat eutanasia în 2002, pentru cei aflați în „constantă și insuportabilă suferință fizică sau psihică care nu poate fi remediată”. Minorii fuseseră incluși în proiectul de lege, dar au fost scoși ca urmare a presiunii publice, în special a medicilor pediatri și a Bisericii Catolice.

În 2014, legea a extins așa-zisul „drept la moarte” pentru minori, dar cu acordul părinților sau tutorilor. 

Belgia este singura țară care permite eutanasia minorilor, în timp ce Olanda acceptă doar copii care au îndeplinit minim 12 ani.