ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tensiunile sociale nu se reduc deloc în Belgia, țara confruntându-se cu încă o zi de manifestații și greve ale serviciilor publice.

Mișcarea, care afectează transporturile în comun, școlile sau poșta, erau prevăzute de mai multă vreme. Nu sunt decât o etapă în mobilizarea organizată de marile sindicate de la instalarea coaliției de centru-dreapta condusă de liberalul francofon Charles Michel, în 2014.

Mișcarea, care afectează transporturile în comun, școlile sau poșta, erau prevăzute de mai multă vreme. Nu sunt decât o etapă în mobilizarea organizată de marile sindicate de la instalarea coaliției de centru-dreapta condusă de liberalul francofon Charles Michel, în 2014, scrie mișcareaderezistenta.ro.
 
Alte acțiuni, manifestații și greve generale sunt deja planificate pentru 24 iunie și 7 octombrie.
Trei sindicate belgiene au făcut front comun și un plan de acțiuni contra măsurilor de austeritate ale Guvernului federal, provocând perturbări ale bunului mers al transportului în comun, trenurilor, distribuției poștale etc.

Circa 600 de manifestanți au procedat la o spânzurare simbolică a  premierului Charles Michel în Grand-Place din Mons, potrivit RTBF. În fața Primăriei fusese ridicat un eșafodaj. Manifestanții au spânzurat un manechin care îl reprezenta pe șeful Guvernului.