ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministerul sârb de Externe a cerut sâmbătă autorităților de la Sarajevo să condamne "public" "tentativa de asasinat" asupra premierului Aleksandar Vucic, lovit cu o piatră în cap cu o piatră în timpul ceremoniei de comemorare a masacrului de la Srebrenica, transmite AFP.

"Ne așteptăm ca autoritățile din Bosnia să condamne public tentativa de asasinat asupra premierului sârb", a scris ministerul într-o notă de protest remisă Ministerului bosniac de externe.

Prezent la ceremoniile de la Srebrenica, premierul sârb Aleksandar Vucic a fost atacat cu pietre de participanții la acțiunea de comemorae, fiind atins la cap. Vucic a fost nevoit să plece în grabă de la locul incidentului, a informat France Presse, citând agenția sârbă de presă Tanjug. Premierul sârb a părăsit în fugă cimitirul memorial, înconjurat de agenții serviciului său de pază, potrivit jurnaliștilor AFP.

Jurnaliștii au relatat că agenții din serviciul de pază al premierului sârb au fost loviți cu pietre aruncate din mulțime. Înconjurat de agenții de pază, Vucic a reușit să părăsească memorialul și să se îndepărteze în direcția mai multor automobile din zonă, în timp ce organizatorii lansau apeluri la calm prin portavoci.

În acel moment un imam a început o rugăciune și majoritatea participanților și-au îndreptat atenția spre ceremonia religioasă după care 136 de victime ale masacrului recent identificate urmau să fie îngropate.