ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Câteva mii de germani au participat duminică la Berlin la o manifestație organizată de formațiunea germană  conservatoare Alternativa pentru Germania (AfD), împotriva islamului.

 10.000 de persoane, conform organizatorilor, au participat la marșul intitulat "Viitorul pentru Germania", care a avut ca traseu gara principală din Berlin și până la Poarta Brandenburgului.

Partidul populist de dreapta, cunoscut pentru poziția sa anti-migrație
și anti-musulmană, a devenit cel mai mare partid de opoziție față de guvernul de coaliție al Angelei Merkel după alegerile federale de anul trecut.

Susținători ai AfD au fost salutați cu mesaje anti-islam de lideri ai formațiunii, în deschiderea manifestației. Beatrix von Storch, exponentă importantă a AfD, le-a spus participanților la manifestație că „domnia islamului în Germania este pur și simplu nocivă”. Ea l-a invocat și pe fotbalistul Mesut Ozil, cetățean german, care „în pofida pașaportului german nu este german”.
 
Ozil a fost criticat pentru că s-a întâlnit și i-a dat un autograf pe un tricou președintelui turc Recep Tayyip Erdogan, amintește dpa.

La fel ca la alte manifestanții anti-islam, s-a strigat în mod repetat „Merkel trebuie să plece”.

Mii de contra-protestatari s-au poziționat pe traseul marșului simpatizanților AfD. Contrademonstrații au huiduit și scandat împotriva formațiunii anti imigrație, iar grupuri de stânga au anunțat că intenționează să blocheze marșul simpatizanților AfD.