ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Statelor Unite a încercat să ofere o explicație pentru prestața sa catastrofală la dezbaterea cu Donald Trump din 27 iunie. Mai rău s-a îngropat.

Luând cuvântul în cadrul unui eveniment electoral pentru strângere de fonduri organizat marți, 2 iulie, în statul Virginia, Joe Biden a recunoscut că, la dezbaterea cu Donald Trump, nu a fost în cea mai bună formă, dar a explicat că a fost foarte obosit din cauza călătoriilor din ultima vreme, când ar fi făcut „înconjurul lumii de mai multe ori”.

Reuters a consemnat cuvintele lui Biden spuse fără teleprompter:

„Nu a fost cea mai bună seară a mea, dar adevărul este că nu am fost deștept. Am decis să călătoresc în jurul lumii de câteva ori (sic!), trecând peste aproximativ 100 de fusuri orare (sic!)... înainte... de dezbatere.”

Și Biden a continuat:

„Nu am ascultat de consilierii mei și m-am întors și aproape am adormit pe scenă... Nu e o scuză, dar e o explicație.”

Când a înconjurat Biden lumea de câteva ori înaintea dezbaterii și când a străbătut 100 de fusuri orare, deși ele sunt doar 24?

O săptămână de odihnă la Camp David

Ne explică tot Reuters:

„Luna trecută, Biden a călătorit în Franța și Italia, în două călătorii separate, în decursul a două săptămâni, zburând peste noapte de la Summitul G7 de la Bari, Italia, pentru a participa la o strângere de fonduri cu președintele Barack Obama la Los Angeles, pe 15 iunie, înainte de a se întoarce la Washington a doua zi.”

Doar că, după aceea, Joe Biden a petrecut o săptămână întreagă la Camp David, fără vreun alt program, pregătindu-se de dezbaterea din 27 iunie.

Unde, fără îndoială, a și dormit...

Anterior, Casa Albă oferise o altă explicație pentru prestația jalnică de la dezbatere: Joe Biden ar fi fost răcit.

Însă, la evenimentul din Virginia, președintele nu a spus nimic despre vreo răceală.

 

Citește și: Ce încearcă să acopere tămbălăul mediatic al Demolării lui Biden?