ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În cadrul emisiunii 60 Minutes de la CBS, de duminică seara, președintele Joe Biden a declarat Pandemia COVID „încheiată”.

„Încă mai avem probleme cu COVID-ul. Continuăm să depunem eforturi mari în privința asta. Dar pandemia s-a încheiat.”

Pe 14 septembrie, directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyessus, afirma că „sfârșitul pandemiei este aproape”.

Imediat după această declarație a președintelui Statelor Unite, Thomas Massie, membru al Camerei Reprezentanților, a afirmat că administrația trebuie să renunțe imediat la puterile excepționale pe care și le-a asumat, ca urmare a stării de urgență.

„Dacă «pandemia s-a încheiat», așa cum spune Biden, atunci toate puterile excepționale de urgență ale președintelui, asumate pe baza pandemiei, orice obligativitate a vaccinării COVID, puterile de urgență ale tuturor guvernatorilor, autorizările pentru utilizările de urgență (ale vaccinurilor și medicamentelor) și legea PREP (privind pregătirea populației și protecția civilă) trebuie toate anulate mâine.”

 Senatorul Ron Johnson a cerut și el „să se pună capăt oricărei obligativități de vaccinare”.

Administrația Biden pare să fi decis că nu poate lupta pe mai multe fronturi, și l-a închis pe cel al pandemiei pentru a se putea concentra pe cel din Ucraina.