ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Joe Biden a făcut o afirmație uluitoare în cadrul unui interviu acordat duminică seara CBS, când a fost întrebat dacă SUA vor apăra Taiwanul în cazul unei invazii a Chinei.

„Da, dacă va fi un atac fără precedent”, a răspuns Biden.

Totuși, Biden a repetat că Statele Unite respectă politica unei Chine unice și nu susțin independența politică a Taiwanului.

Când a fost întrebat încă o dată dacă, SPRE DEOSEBIRE DE UCRAINA, armata americană va interveni DIRECT în cazul unei invazii chineze, Joe Biden a răspuns fără echivoc: „Da”.

 

Ministerul chinez de Externe a reacționat prompt la declarațiile liderului american, afirmând că Statele Unite trebuie să înceteze să transmită „semnale false” în privința independenței Taiwanului.

Purtătorul de cuvânt al MAE de la Beijing, Nao Min, a declarat:

„Suntem gata să facem tot ce ne stă în puteri pentru a lupta pentru o unificate pașnică. În același timp, nu vom tolera nici o activitate de secesiune.”

Luni, China și-a continuat manevrele militar în preajma Taiwanului, regimul de la Taipei anunțând că a detectat 20 de avioane și cinci nave de luptă chineze.