ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce a trimis FBI-ul acasă la Donald Trump sub acuza că fostul președinte a luat cu el documente clasificate din arhiva Casei Albe, octogenerul Joe Biden se vede în aceași ipostază dar cu repetiție. Acum, după ce a fost deja descoperit un set de documente în clădirea cu birourile sale personale, o nouă tranșă a apărut în... garajul reședinței sale din Delaware.

Președintele SUA Joe Biden a confirmat joi că noi documente clasificate au fost descoperite în garajul casei sale din Delaware, dar nu a explicat de ce, transmite Breitbart. „Materiale clasificate, lângă Corvette-ul dumneavoastră - ce ziceți?”, a ridicat problema un reporter la cea mai recentă apariție a lui Biden

„Apropo, Corvette-ul se află într-un garaj încuiat. OK? Nu e ca și cum ar sta în stradă”,
a răspuns cu dezinvoltură Biden când a fost întrebat de reporteri despre dezvăluirea unui al doilea grup de documente clasificate găsite în locuința sa din Wilmington, Delaware. FOTO cu locul cutiilor în care se aflau documentele:

Președintele a repetat că va continua să coopereze cu Departamentul de Justiție pentru a recupera documentele clasificate din bunurile sale.

Biden nu a răspuns la nicio întrebare suplimentară cu privire la motivul pentru care avea documentele în posesia sa, menționând că ancheta este în curs de desfășurare.

„Vom vedea cum se desfășoară toate acestea”, a spus el. Articolul continuă după secvența cu răspunsul privind „garajul închis” și cititul unui document întocmit de alții:

În timp ce reporterii strigau mai multe întrebări, el a arătat spre public și a strigat: „Hei, ce mai faceți?”, înainte de a se întoarce pe podium pentru a răspunde la o întrebare despre recenta operație a soției sale.

Richard Sauber, un consilier special pentru Biden, a confirmat într-o declarație mai devreme joi că a fost găsit „un număr mic” de înregistrări cu marcaje clasificate din perioada în care a fost vicepreședinte. „Toate aceste documente, cu excepția unuia, au fost găsite în spațiul de depozitare din garajul reședinței președintelui din Wilmington”, a spus el.

Noile detalii nu fac decât să se adauge la întrebările privind modul în care vicepreședintele a gestionat documentele clasificate, după ce marți s-a dezvăluit pentru prima dată că au fost găsite informații clasificate într-un birou privat pe care îl folosea la Washington, DC, în cadrul funcției sale la un grup de reflecție de la Universitatea din Pennsylvania. Biden a reacționat marți la această știre spunând că a fost „surprins” să afle despre documentele care se aflau în biroul său.

De asemenea, el a susținut că nu cunoaște detaliile documentelor găsite în biroul său privat din Washington, DC.

„Nu știu ce se află în documente”, a continuat el. „Avocații mei nu mi-au sugerat să nu întreb despre ce documente este vorba”. Cu toate acestea, date despre conținutul acestora arată că este vorba de documente secrete despre Ucraina, Iran și Marea Britanie.

Fostul președinte Donald Trump l-a criticat pe președintele Joe Biden în urma dezvăluirii că acesta a ascuns documente clasificate la Universitatea din Pennsylvania, care ar fi acceptat milioane de dolari în donații misterioase din partea Chinei.

Trump a speculat că China ar fi putut avea acces la informațiile clasificate deoarece Penn Biden Center ar fi primit 54 de milioane de dolari din donații anonime din partea Chinei între 2014 și 2019.

„Documentele lui Biden sunt FOARTE CONFIDENȚIALE, multe dintre ele se referă la UCRAINA, unde Hunter „încasa bani”, și FINANȚATE DE CHINA, care i-a dat 55 de milioane de dolari lui Biden, prin Penn, și probabil a avut acces ușor”, a scris Trump pe Truth Social.

Referirea lui Trump la Hunter Biden este legată de fosta poziție a lui Hunter în consiliul de administrație al Burisma, o companie energetică ucraineană. În 2017, Hunter a fost plătit cu 83.000 de dolari pe lună pentru a face parte din consiliu. Hunter a fost numit în consiliul de administrație al Burisma în 2014, fără nicio experiență anterioară în sectorul energetic sau în Ucraina, amintește Breitbart.

În 2015, Joe Biden a amenințat că va reține 1 miliard de dolari din Ucraina dacă guvernul ucrainean nu îl va concedia pe procurorul care investiga Burisma. În 2017, salariul lui Hunter a fost redus la jumătate când Joe Biden a părăsit Casa Albă în calitate de vicepreședinte de atunci, după ce el însuși vizitase Ucraina de șase ori în șapte ani.

Trump a ridicat, de asemenea, chestiunea dacă fostul secretar de stat pentru transporturi Elaine Chao, soția senatorului Mitch McConnell (R-KY), știa de donațiile anonime ale chinezilor.

„A fost implicată șefa lui Old Crow, Coco Chow, iubitoare de China?”. a întrebat Trump. „Doar întrebam!”...
INTERVIU AUDIO CU TRUMP: INTEGRAL AICI: