ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O serie de fotografii făcute la Casa Albă la o întâlnire cu membrii cabinetului au dezvăluit că Joe Biden avea întocmită o listă detaliată cu modul în care trebuie să se comporte.

Președintele Statelor Unite a avut programată joi o ședință despre implementarea centralelor eoliene la nivel federal.

La ședință. Biden a venit dotat cu o hârtie pe care se aflau diagrame în care înălțimea eolienelor era comparată cu cea a Empire State Building sau a Turnului Eiffel.

Ceva mai târziu, cel mai puternic om din lume a ridicat la ochi o altă fișă și a citit ce scria pe una dintre părți.

Cealaltă parte a fișei a devenit astfel vizibilă pentru camerele de luat vederi și aparatele fotografice.

S-a dovedit astfel că era vorba de o listă foarte detaliată a modului în care șeful Statelor Unite trebuie să se comporte.

Astfel, pe carton scria la primul punct:

„TU intri în Sala Roosevelt și saluți participanții.”

Apoi:

„TU te așezi pe locul TĂU.”

După un punct la care scria „Intră Presa”, lui Biden i se dădea indicația:

„TU faci comentarii scurte”, cu precizarea în paranteză: „2 minute”.

În realitate, Biden a vorbit 8 minute.

După o altă precizare: „Pleacă Presa”, lui Biden i se indica: „TU îi pui o întrebare lui Liz Shuler, președinta AFL-CIO”, cu informația că „Shuler participă virtual”.

Punctele finale de pe listă sunt:

„TU mulțumești participanților”

și:

„TU pleci.”

Întrebat în legătură cu lista de indicații pentru președinte, care face furori pe toate rețelele de socializare americane, un oficial de la Casa Albă a declarat că e vorba de un format standard folosit de politicieni și oficiali ai guvernului la evenimentele publice.

Rămâne să ne întrebăm câți alți șefi de state am văzut umblând după ei la întruniri publice cu cartonașul care le spune ce să facă pas cu pas. Până la gesturi elementare, cum ar fi salutarea participanților.

De asemenea, stârnește uimire acel TU repetat și scris cu litere de tipar, care pare menit să îi sară în ochi și celui mai aerian om din lume.

De fapt, asta sugerează întreaga listă: că este adresată unui om care nu știe pe ce lume se află. Acel „TU te așezi pe locul TĂU” este de-a dreptul cutremurător.

Cărui om normal i te adresezi astfel? Doar unui copil de vârstă preșcolară.

Nu este prima oară când Biden este surprins cu liste comportamentale: de pildă, cu indicații de la ce reporteri poate să primească întrebări și ce să răspundă la ele.

Anul trecut în iulie, președintelui SUA i s-a înmânat un bilețel pe care scria: „Domnule, aveți ceva pe bărbie”.