ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mii de familii de migranți au luat cu asalt, în ultimele săptămâni, granița de sud-vest a Statelor Unite, încurajate de primirea „prietenoasă” din partea administrației Biden.

Într-un comentariu la FoxNews, jurnalistul Tucker Carlson a luat în primire administrația Biden, acuzând-o că a impus obligativitatea testelor COVID pentru oricine intră în America, nu și migranților ilegali. Chiar dacă zi și noapte se spune că pandemia nu a trecut.

Carlson spune că această politică este un „act de agresiune” și l-a acuzat pe Biden că-i „pedepsește” pe americani prin faptul că permite migranților să intre în țară fără a-i testa. „În această seară am aflat că administrația Joe Biden va da drumul la mii de cetățeni străini, în cartierele americane, fără să se deranjeze să-i testeze pentru coronavirus”, a comentat Carlson.

New York Times și Reuters informau zilele trecute că Consiliul Național de Patrulare la Frontieră a dat drumul la sute de migranți în Texas și California, întrucât facilitățile de testare sunt supra aglomerate.

La mai puțin de o lună de la președinția lui Biden, există deja o nouă „criză de frontieră”, potrivit oficialilor, cu facilități incapabile să țină în loc sau să testeze migranții. „Când  dăm drumul oamenilor care ne încalcă legile, fără să ne obosim să-i testăm pentru virus - același virus pe care l-am folosit ca pretext pentru a vă distruge viața, putem spune în termenii cei mai clari:„ Nu, nu ne place de tine”, a spus Carlson, referindu-se la administrația Biden.

El a continuat: „Aceasta nu este o politică. Este un act de agresiune. Este conceput pentru a vă umili și a vă demoraliza. O politică nechibzuită și nedistructivă menită să sancționeze supremația albă”.

Corespondentul Fox News, Kristin Fisher,  a adresat o întrebare secretarului de presă de la Casa Albă, Jen Psaki: Ce s-ar putea face pentru a oferi teste COVID migranților la graniță? Pentru că, în acest moment, Vama și Protecția Frontierelor SUA spun că trebuie să lase să treacă unii migranți fără a le oferi niciun fel de test COVID înainte de a intra în comunitate. Deci, ce s-ar putea face?”

Psaki a părut confuză și a răspuns: „Sugerați că permit oamenilor să intre dincolo de graniță fără a-i testa? Spuneți ceva mai multe despre asta”, a spus ea înainte ca Fisher să o întrerupă.

Sunt lăsați să treacă în urma ordinului executiv semnat de președinte la începutul acestei săptămâni”, a spus Fisher.
„Care ordin executiv? Care?”, a ridicat din umeri Psaki.

„Da, care ordin?”, a întrebat ironic Carlson, comentând acest dialog. „Străini ilegali infectați cu Covid lăsați să intre în Statele Unite. Totuna! Parcă nici nu ar fi o pandemie. Secretarului de presă nu i-a păsat suficient să răspundă la întrebare”.

Carlson l-a invitat în emisiunea sa pe șeriful din Jackson County, Texas, A.J. Louderback, pentru a explica de ce politicile lui Biden afectează comunitățile de-a lungul frontierei Americii cu Mexicul.
 
„Este adevărat că oamenii care au fost reținuți pentru că sunt aici ilegal, sunt cetățeni străini, sunt acum lăsați să intre în SUA fără un test pentru coronavirus?”, a întrebat Carlson.

- Este absolut adevărat. Absolut adevărat, a spus Louderback. „Memo-ul pe care l-am primit săptămâna trecută - este practic mesajul „Defund ICE”. (U.S. Immigration and Customs Enforcement - n.r)

„Acesta este un document deosebit de devastator pentru texani și americani. Mesajul a fost trimis. Este un mesaj adresat lumii că „puteți veni aici ilegal, puteți comite infracțiuni și să rămâneți aici ilegal”.

Întrebat de ce crede că migranții nu sunt testați, Louderback a răspuns: „Sunt sigur că nu e ceva ce au uitat să facă” și a atacat administrația Biden pentru „graba” de a anula politicile de imigrație ale fostului președinte Donald Trump.