ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Consilierii președintelui Joe Biden au găsit încă cinci pagini suplimentare de materiale clasificate la reședința personală a acestuia din Wilmington, Delaware, în aceeași zi în care a fost numit un consilier special pentru a investiga această chestiune, a anunțat sâmbătă Casa Albă, potrivit CNN.

"Acum am făcut publice detalii specifice despre documentele identificate, modul în care au fost identificate și locul în care au fost găsite", a declarat Richard Sauber, consilierul special al Casei Albe, într-un comunicat în care a precizat că biroul consilierului Casei Albe nu va mai răspunde la întrebări pe această temă în condițiile în care ancheta este în curs. "Casa Albă va coopera cu avocatul special nou numit".

Descoperirea a avut loc la doar câteva ore după ce biroul consilierului Casei Albe a dat publicității o declarație în care a citat în mod special descoperirea unui singur document și în aceeași zi în care procurorul general Merrick Garland l-a numit pe fostul procuror Robert Hur în calitate de consilier special pentru a investiga această chestiune.

Ultima dezvăluire este a treia într-o săptămână și a doua oară când informațiile inițiale furnizate s-au dovedit ulterior a fi incomplete. De fapt, Sauber afirmase că percheziția locuințelor lui Biden a fost finalizată miercuri seară, chiar dacă cele cinci pagini suplimentare au fost descoperite joi seara. 

Noile pagini au fost găsite când un avocat al Casei Albe a mers la Wilmington pentru a facilita transferul unui document clasificat găsit la domiciliul lui Biden de către avocații săi personali către oficialii Departamentului de Justiție, a declarat Sauber.

"Pentru că am o autorizație de securitate, am mers la Wilmington joi seara pentru a facilita furnizarea documentului pe care avocații personali ai președintelui l-au găsit miercuri la Departamentul de Justiție", a declarat Sauber.

"În timp ce îl transferam către oficialii Departamentului de Justiție care m-au însoțit, au fost descoperite cinci pagini suplimentare cu marcaje de clasificare printre materialele cu acesta, pentru un total de șase pagini. Oficialii DOJ care mă însoțeau au intrat imediat în posesia lor", a adăugat Sauber.

Casa Albă se confruntă cu tot mai multe critici pentru lipsa sa de transparență față de public în legătură cu aceste documente. Lotul inițial de documente - 10 documente clasificate din perioada în care Biden a fost vicepreședinte au fost găsite în fostul său birou privat de la Penn Biden Center for Diplomacy and Global Engagement - au fost descoperite pe 2 noiembrie, dar nu au fost dezvăluite publicului până luni.