ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Biden și-a ticsit administrația cu membri actuali sau foști ai Comisiei Trilaterale, scrie Patrick Wood, care menționează pozițiile cheie pe care le ocupă fiecare dintre aceștia:

Anthony Blinken – secretar de stat
Susan Rice – Consilier pentru politici interne
Mark Brzezinski – Ambasador în Polonia
R. Nicholas Burns - ambasadorul SUA în China
Ken Juster - ambasadorul SUA în India
Wendy Sherman - secretar de stat adjunct al SUA
Jake Sullivan - consilier pentru securitate națională SUA
Lael Brainard - membru al Consiliului Guvernatorilor din cadrul Rezervei Federale din SUA
Eric Schmidt – Biroul de Politici în Știință și Tehnologie
John Podesta – consilier principal pentru Inovarea și Implementarea Energiei Curate.
Ajay Banga – președintele Băncii Mondiale

Când Comisia Trilaterală a fost înființată în 1973 de către David Rockefeller și Zbigniew Brzezinski, aceștia au reușit cu succes preluarea Administrației Carter pentru a controla motorul economic al lumii: Statele Unite.

Antony Sutton și Patrick Wood au documentat în detaliu ceea ce s-a întâmplat în 1978-1981 în cartea „Trilaterals Over Washington”, volumele I și II.

În anii următori, șase din nouă președinți numiți ai Băncii Mondiale au fost membri ai Comisiei Trilaterale. De asemenea, nouă din 12 reprezentanți comerciali ai SUA au fost membri ai Comisiei.

Acum, Biden și-a folosit puterea prezidențială pentru a-l alege pe Ajay Banga drept noul președinte al Băncii Mondiale. Potrivit comunicatului de presă al Casei Albe:

Astăzi, președintele Biden a anunțat că Statele Unite îl numesc pe Ajay Banga – un lider de afaceri cu o vastă experiență în conducerea organizațiilor de succes din țările în curs de dezvoltare și în crearea de parteneriate public-privat pentru a aborda problema incluziunii financiare și a schimbărilor climatice – pentru funcția de președinte al Băncii Mondiale.

Declarația președintelui Biden: „Ajay este pregătit în mod unic pentru a conduce Banca Mondială în acest moment critic al istoriei. El a petrecut mai mult de trei decenii înființând și gestionând companii globale de succes care creează locuri de muncă și aduc investiții în economiile în curs de dezvoltare și a condus organizațiile în perioade de schimbări fundamentale. Are o experiență dovedită în gestionarea oamenilor și a sistemelor și în formarea de parteneriate cu lideri globali din întreaga lume pentru a obține rezultate.

De asemenea, are o experiență fundamentală în mobilizarea resurselor public-private pentru a aborda cele mai urgente provocări ale timpului nostru, inclusiv schimbările climatice. Crescut în India, Ajay are o perspectivă unică asupra oportunităților și provocărilor cu care se confruntă țările în curs de dezvoltare și asupra modului în care Banca Mondială poate îndeplini agenda sa ambițioasă de a reduce sărăcia și de a extinde prosperitatea.”
 
Ajay Banga, nominalizat la funcția de președinte al Băncii Mondiale

Ajay Banga este în prezent vicepreședinte al General Atlantic. Anterior, a fost președinte și CEO al Mastercard.

De-a lungul carierei sale, Ajay a devenit un lider global în domeniul tehnologiei, datelor, serviciilor financiare și inovării pentru incluziune. Este președinte de onoare al Camerei Internaționale de Comerț, fiind președinte în perioada 2020-2022. El este, de asemenea, președinte al Exor și director independent la Temasek. A devenit consilier al fondului General Atlantic axat pe probleme clime, BeyondNetZero, la înființarea sa în 2021. Anterior a făcut parte din consiliile Crucii Roșii Americane, Kraft Foods și Dow Inc. Ajay a lucrat îndeaproape cu vicepreședintele Harris în calitate de copreședinte al Parteneriatului pentru America Centrală. Este membru al Comisiei Trilaterale, administrator fondator al Forumului pentru Parteneriat Strategic SUA-India, fost membru al Comitetului Național pentru Relațiile SUA-China și președinte emerit al American India Foundation.

Este cofondator al Institutului pentru pregătirea cibernetică, vicepreședinte al Clubului Economic din New York și a fost membru al Comisiei pentru Îmbunătățirea Securității Cibernetice Naționale a președintelui Obama. A fost membru al Comitetului Consultativ al Președintelui SUA pentru Politici Comerciale și Negocieri.

Banga este alegerea perfectă prin care se prevestește un nou sistem financiar global. Este expert în securitatea cibernetică și fost șef al Mastercard.

Cine crede că organizația Comisia Trilaterală nu are nicio influență în lumea de astăzi nu cunoaște istoria și profunzimea amestecului acesteia până astăzi. De fapt, Comisia controlează încă întreaga politica economică de la Casa Albă și intenționează să conducă lumea prin Marea Resetare către Tehnocrație.