ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Încercarea Partidului Democrat de a rămâne la putere pare să depindă în totalitate de candidatura lui Joe Biden pentru un nou mandat.

În ciuda cifrelor catastrofale din sondaje și a semnelor evidente că nu mai știe pe ce lume este, Joe Biden este împins de la spate să candideze din nou în 2024.

Liderii Partidului Democrat par convinși că nu există o alternativă pentru a-l învinge pe candidatul Republican, care va fi foarte probabil Donald Trump.

Un important membru Democrat a declarat pentru Reuters:

„Nu există un Plan B. Dacă (Biden) ar declara brusc că nu mai candidează, toți ceilalți pe care îi cunoașteți s-ar prezenta să candideze. Vicepreședinta (Kamala Harris) nu poate speria pe nimeni.”

Mai mult, Democratul a afirmat că retragerea lui Biden din cursă ar duce la numeroase alte candidaturi, în funcție de interesele statelor. Iar acest lucru ar provoca o intensă luptă internă, care ar putea șifona și mai tare imaginea Stângii.

Potrivit sondajelor, Joe Biden a ajuns la cea mai joasă cotă de popularitate de când se află la Casa Albă: 40%.

De asemenea, sondajele arată că Trump l-ar învinge pe Biden dacă alegerile ar avea loc acum.

Iar presa corporatistă, care a fost foarte îngăduitoare până acum, începe să-și arate colții la Biden. Să-i critice prestațiile și declinul cognitiv.

Ceea ce a fost interpretat de mulți drept un semn că Democrații s-ar putea orienta spre un alt candidat.

Pe marginea terenului se încălzește intens guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, care a fost primit recent de Xi Jinping.

De asemenea, se vorbește intens de o posibilă intrare în cursa prezidențială a lui Michelle Obama.

Însă, „păpușarii” Democrați par să ezite să renunțe la un candidat atât de comod, care – cu toate bâlbele și gafele – execută fără crâcnire tot ce i se dictează.