ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-una dintre primele decizii luate ca  președinte, Joe Biden a anulat planul fostei administrații de a retrage Statele Unite din Organizația Mondială a Sănătății. Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase, va participa la ședința executivă a organizației în această săptămână, potrivit unei fișe informative publicată de echipa de tranziție Biden-Harris, conform The Verge.
 
SUA se afla în proces de retragere de la OMS după o decizie a fostului președinte Donald Trump. Măsura a fost oprită acum de Joe Biden. 
 
Casa Albă a trimis către OMS scrisoarea președintelui american Joe Biden prin care revocă decizia administrației Trump de a părăsi Organizația Mondială a Sănătății.

”OMS joacă un rol crucial în lupta mondială împotriva pandemiei mortale COVID-19, precum și nenumărate alte amenințări la adresa sănătății globale și a securității sănătății. Statele Unite vor continua să fie un participant deplin și un lider global în confruntarea cu astfel de amenințări și avansarea sănătății globale și a securității sănătății”, a precizat Biden în scrisoare. 

Prima notă la nivel de departament trimisă de secretarul de stat în funcție, Dan Smith, i-a instruit pe toți diplomații americani să reia din nou discuțiile cu OMS și să oprească orice retragere de personal.

În aprilie 2020, Donald Trump a anunțat suspendarea contribuției SUA la Organizația Mondială a Sănătății din cauza „proastei gestionări” a pandemiei noului coronavirus, în așteptarea unei investigații oficiale asupra organizației în cazul pandemiei de Covid-19.
 
Trump a acuzat OMS încă de la începutul pandemiei că a promovat „dezinformarea” din partea Chinei în legătură cu acest virus, care probabil a determinat o răspândire mai largă a acestuia decât ar fi fost cazul dacă organizația cu sediul la Geneva ar fi gestionat corect criza. Fostul președinte se baza și pe un e-mail al Taiwanului din luna decembrie, trimis către OMS, dar ignorat de organizație, în care se atrăgea atenția asupra faptului că noul coronavirus se transmite de la om la om.
 
Asta în condițiile în care, inclusiv în ianuarie 2020, OMS scria pe Twitter că noul coronavirus nu se transmite de la om la om.
 
Ulterior, în mai, Donald Trump a anunțat încetarea relației dintre SUA și Organizația Mondială a Sănătății.