ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cele mai multe victime au fost înregistrate în satele şi oraşele de la est de Kathmandu, care abia începeau să se recupereze după cutremurul din 25 aprilie, soldat cu peste 8.000 de morţi, informează Reuters.

Comandamentul militar american în Pacific a declarat că un elicopter militar implicat în operaţiunile de salvare a dispărut, având la bord şase militari americani şi doi nepalezi.

Cutremurul de marţi, cu magnitudinea de 7,3, s-a produs la 76 de kilometri est de capitală, într-o zonă deluroasă din apropiere de graniţa cu Tibetul, potrivit coordonatelor oferite de institutul american de geofizică USGS, şi a generat alunecări de teren în văile din Himalaya, în apropiere de Muntele Everest.

Sătenii care au privit neputincioşi cum li se dărâmă casele au declarat că au supravieţuit doar pentru că locuiau în corturi.

Lucrătorii umanitari au anunţat pagube importante în unele sate din zona Charikot, cel mai grav afectată, şi au declarat că unele persoane au fost prinse sub dărâmături. Martorii oculari au afirmat că s-au produs alunecări de teren care au distrus drumurile şi micile cătune.