ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un raport secret al Berliner Landeskriminalamts (LKA, Oficiul pentru Investigarea Infracțiunilor) susține că lumea interlopă din Berlin este dominată de clanurile arabe, care răspândesc teroarea.

Cel puțin un sfert din infracțiunile săvârșite de crima organizată din Berlin aparțin clanurilor arabe, se arată în raport, citat de ziarul german Bild. Clanurile sunt dominate de familii extinse, extrem de puternice și foarte periculoase.
 
Numărul locuitorilor de origine arabă din Berlin este mic, puțin peste 83.000, adica 2.34% din totalul populației, însă clanurile arabe au reușit să se impună în lumea interlopă, susține documentul citat de presa germană.
Membrii acestor grupări se ocupă mai ales cu traficul de droguri, cu jafurile și au fost implicate în celebrul atac asupra magazinului de lux KaDeWe, din decembrie 2014.

În raport se spune că este greu ca autoritățile să dezmembreze aceste clanuri, pentru că și martorii, dar si victimele, refuză să vorbească. În plus, disputele între membrii clanurilor nu ies la iveală pentru că totul se reglează printr-o „justiție paralelă”.