ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O a treia doză de vaccin anti-covid ar putea fi necesară pentru a preveni cazurile grave ale noii variante ale bolii, a declarat marți Bill Gates.
 
Comentariile miliardarului și primului vaccinist al al lumii vin pe fondul îngrijorării unora că vaccinurile actuale sunt mai puțin eficiente împotriva variantelor sud-africane și braziliene, potrivit CBS News.

Pfizer și Moderna au declarat că vaccinurile lor sunt eficiente în proporție de 95% și, respectiv, 99% împotriva tulpinii inițiale a COVID. Unii oameni de știință au pus la îndoială aceste afirmații.
 
În plus, Organizația Mondială a Sănătății și companiile de vaccinare au recunoscut că vaccinurile nu împiedică persoanele să se infecteze cu COVID sau să transmitp virusul, serurile fiind eficiente doar pentru reducerea simptomelor.

"Discuția acum este că trebuie să obținem o acoperire super-eficientă a vaccinului actual. Sau dacă e nevoie de o a treia doză sau dacă e nevoie de un vaccin modificat?", a declarat Gates pentru „CBS Evening News”.

Toate cele cinci companii care au vaccinuri în SUA urmăresc să facă această modificare, pentru ca persoanele care au primit deja două doze să aibă nevoie și de a treia”, a spus Bill Gates. „Cred că e foarte probabil să avem un vaccin optimizat doar pentru a ne asigura că, pe măsură ce aceste variante lovesc SUA, nu scapă de protecția imunizării”, susține miliardarul pro vaccinuri.

Gates finanțează studii în Africa de Sud pentru a determina dacă vaccinurile AstraZeneca, Johnson & Johnson și Novavax au fost la fel de eficiente împotriva variantei mai contagioase, notează CBS.

„Gates continuă să mute bara de sus a porții”, a declarat Robert F. Kennedy, Jr., președinte și consilier șef al Childrenshealthdefense. „Între timp, strategiile pe care el și alții le-au promovat distrug economia globală, demolează clasa de mijloc, îi îmbogățesc pe cei bogați și cenzurează vocile celor care vorbesc de nesiguranța vaccinurilor, cum e cazul meu”.

Gates și producătorii de vaccinuri propun o viață cu doze de rapel, susținând testarea insuficientă a vaccinurilor care ar putea arăta leziunile cauzate de vaccin, a spus Kennedy.