ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


LifeSiteNews informa luna trecută că Fundația Gates a acordat un sprijin major Microchips Biotech, o companie care proiectează un tip de microcip contraceptiv comandat direct de Bill Gates.

În iunie, Gates a mințit despre implicarea sa în Microchips Biotech, într-un interviu CBS declarând: „Nu am fost niciodată implicat în niciun fel de chestii de tip microcip”. Zece zile mai târziu, fundația sa acorda Microchips Biotech încă o subvenție de 1 milion de dolari, scrie sursa citată.

Din 2015, Fundația Gates a susținut Khushi Baby, un proiect din India bazat pe microcip, care ajută la monitorizarea vaccinării copiilor prin coliere de microcip NFC atașabile. Colierele Khushi Baby dețin istoricul imunizării, locația GPS la momentul vaccinării și datele biometrice de la copii și părinții lor. Informațiile pot fi citite de o aplicație creată de companie și care poate fi încărcată într-un serviciu cloud pentru a fi „accesată fără probleme de către ONG-uri, [Ministerele Sănătății] și alți oficiali din domeniul sănătății”.

Grupul susține că a urmărit cel puțin 50.000 de mame și copii prin programul lor de microcip-colier.

Potrivit celor de la Khushi Baby, Fundația Gates, împreună cu 3ie, un ONG internațional susținut de Gates, au furnizat finanțare inițială pentru procesul inițial al start-up-ului în 2015.

Nu există informații despre Khushi Baby pe site-ul Gates Foundation, deși Melinda Gates a promovat start-up-ul pe Twitter în 2014. Cu toate acestea, Khushi Baby, 3ie și UNESCO atestă implicarea fundației în Khushi Baby.

În 2016, Khushi Baby a colaborat și cu Gavi, distribuitorul multilateral de vaccinuri pe care Bill Gates l-a cofondat și pe care Fundația Gates l-a finanțat cu peste 4 miliarde de dolari. Gavi, unul dintre cele mai prolifice grupuri de vaccinare din lume, raportează că a facilitat imunizarea a peste 800 de milioane de copii. În prezent, Gavi este co-șef al COVAX, programul ONU de distribuție a vaccinului COVID-19, care își propune să livreze două miliarde de doze de vaccinuri coronavirus până la sfârșitul anului 2021.

Khushi Baby a primit 500.000 de dolari de la Gavi în 2017 și încă 250.000 de dolari anul trecut. Colaborarea lor cu Gavi i-a adus lui Khushi Baby un angajament al Fundației Gates de cel puțin 1,5 milioane de dolari în fonduri echivalente.

Programul specific Gavi la care participă Khushi Baby se numește INFUSE, și a fost lansat de Forumul Economic Mondial (WEF), organizația din spatele „Marii Resetări”.

În iunie, WEF a anunțat „Marea Resetare”, o schemă socialistă pentru „revigorarea tuturor aspectelor societăților și economiilor noastre” în lumina crizei COVID-19. 

WEF, care a contribuit, de asemenea, la dezvoltarea unui permis de călătorie popular COVID-19 și care lucrează cu controversatul ID2020, a promovat Khushi Baby de mai multe ori.
 
Anul trecut, Khushi Baby și-a adaptat platforma pentru a dezvolta o nouă aplicație de urmărire a sănătății pentru Rajasthan, al șaselea stat ca mărime din India. Guvernul din Rajasthan intenționează să desfășoare aplicația, numită Nirogi Rajasthan („Rajasthan sănătos”), către 50.000 de lucrători de sănătate de stat, care vor merge „din ușă în ușă pentru a colecta detalii despre membrii familiei și despre sănătatea lor”. 
 
La începutul pandemiei COVID-19, Khushi Baby s-a alăturat guvernului Rajasthan pentru a proiecta încă o aplicație, numită Mission LiSa. Acest software de „supraveghere activă” permite din nou Khushi Baby să colecteze date GPS, pe lângă „istoricul contactelor” și biometria.

Informațiile personale sunt „prelucrate folosind inteligența artificială” și tehnologia GIS pentru a urmări răspândirea COVID-19. Aproximativ 100.000 de indieni sunt supravegheați în fiecare zi prin intermediul aplicației. Iar promotorii lui speră să-l extindă la nivel global, susține LSN.