ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul președinte Bill Clinton și candidata democrată la președinție Hillary Clinton, învinsă pe 8 noiembrie, vor participa la ceremonia de învestire a președintelui-ales Donald Trump, pe 20 ianuarie, au declarat marți membri ai echipelor celor doi Clintoni pentru CNN.

Fostul președinte George W. Bush și fosta Prima Doamnă Laura Bush vor participa, de asemenea, la ceremonie, a anunțat marți, într-un comunicat, biroul celui de-al 43-lea președinte american.

”Președintele și Dna. George W. Bush vor participa la a 58-a ceremonie de învestire prezidențială, pe 20 ianuarie 2017, la Capitoliul Statelor Unite, în Washington D.C.”, se arată în comunicat.


”Ei sunt încântați să asiste la transferul pașnic al puterii - o marcă a democrației americane - și la depunerea jurământului președintelui Trump și vicepreședintelui Pence”, adaugă biroul.

Jimmy Carter era singurul fost comandant suprem care a anunțat în mod public, până acum, că va participa la ceremonia de învestire a lui Trump.

Tatăl lui Bush, fostul președinte George H.W. Bush, nu va participa la ceremonie din motive de sănătate, a declarat un purtător de cuvânt pentru CNN.

Foștii președinți participă în mod tradițional la transferul ceremonial al puterii, la Capitoliu.

În pofida faptului că este republican, Bush Jr. nu l-a votat pe Trump în alegeri, pe 8 noiembrie, o decizie pe care Trump a deplâns-o drept ”tristă”.

Bush Snr a votat-o pe Hillary Clinton, potrivit unor surse.

În alegerile primare, ambii foști președinți Bush l-au susținut pe fostul guvernator al Floridei Jeb Bush, membru al familiei lor, un critic dur al lui Trump.

La doar o săptămână după alegeri, George W. Bush a deplâns rolul jucat în prezent de furie în politică.

”Înțeleg furia, iar unele persoane poate că au fost furioase când am fost președinte. Însă furia nu trebuie să conducă politica”, a declarat Bush la Dallas, într-o rară intervenție publică.

”Ceea trebuie să conducă politica este ceea ce este cel mai bun pentru oamenii care sunt furioși”, a adăugat el.