ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Olandezul  Frans Timmermans, desemnat recent  drept candidatul forțelor europene de centru-stânga la postul de viitor președinte al Comisiei Europene, a anunțat că va zdrobi guvernele conservatoare din Europa și a subliniat că un continent european care se unește cu Africa reprezintă „o chestiune de destin", scrie breitbart.com.

Timmermans, actualmente prim vicepreședinte al Comisiei, a fost numit în fruntea Partidului Socialiștilor Europeni (PSE) la alegerile din luna mai de către delegații la congresul anual al grupului parlamentar al UE de la Lisabona.

Ex ministrul Apărării din Olanda, care s-a făcut remarcat și pentru afirmația conform căreia Europa nu poate „rămâne un loc al păcii și libertății dacă nu va fi impusă diversitatea pe întreg continentul, inclusiv în cele mai îndepărtate colțuri" , ca adjunct al președintelui Jean-Claude Juncker s-a străduit să convingă statele din estul Uniunii să-și deschidă granițele pentru migranții din lumea a treia.

Cu trimiteri la anul "1940" și la "Germania nazistă" ,  discursul lui Timmermans de la congresul PSE a subliniat faptul că, sub conducerea sa, Comisia Europeană va avea toleranță zero față de națiunile care resping orice parte a agendei globaliste, "progresive", inclusiv migrația din lumea a treia.

Democrația se învârte în jurul "respectului față de minorități" și permite accesul nelimitat și la organizațiile neguvernamentale cu finanțare străină, cu agende ostile voinței populației lor, a declarat Timmermans, nu înainte de a promite că va înlătura guvernele populiste din Polonia și Ungaria.
 
„Vreau să spun prietenilor noștri din Polonia, vreau să fac azi un angajament solemn astăzi: nu voi abandona niciodată poporul polonez în lupta sa pentru democrație, libertate și statul de drept”, a promis politicianul olandez, care consideră și că „naționalismul este calea distrugerii". 

„Știți de ce sunt încrezător că vom câștiga?”i-a întrebat Timmermans pe cei prezenți la congres. „Pentru că poporul polonez dorește să fie european", iar „tinerii polonezi care merg pe străzi cu acel frumos steag albastru, cu stele galbene, fac asta pentru că el reprezintă valori în care cred".

Răspunzând atacului lui Timmermans, președintele Comitetului permanent al Consiliului de Miniștri din Polonia, Jacek Sasin, a afirmat că discursul birocratului olandez este unul „reprezentativ” pentru „crizele" care afectează UE.

„În loc să se concentreze asupra problemelor-cheie din Europa de azi - cum ar fi stratificarea socială, creșterea economică slabă, imigrația ilegală - birocrații europeni preferă să abordeze aceste probleme pentru nu au nici o idee cum să le rezolve, așa că bat monedă pe așa-numitele chestiuni precum "statul de drept" din Polonia ", a declarat oficialul de la Varșovia.