ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După Biserica Ortodoxă Bulgară, Biserica Catolică din Croația se pronunță și ea împotriva ratificării Convenției de la Istanbul.

După ce din Convenția de la Istanbul vor fi eliminate toate acele stipulări contradictorii care implică ideologia de gen, Biserica va sprijini ratificarea documentului, totuși. Indiferent de procedură, trebuie acordat un sprijin total victimelor violenței domestice,  a delcarat miercuri, la Sarajevo, președintele Conferinței Episcopilor Croați, Arhiepiscopul Zadar, Želimir Puljić, potrivit total-croatia-news.com.

Comentând decizia rcentă a majorității parlamentare din Croația, privind lansarea procedurilor de ratificare a Convenției în Parlament, Arhiepiscopul  Želimir Puljić a precizat că Biserica Catolică din Croația s-a pronunțat deja de două ori până acum, nefiind de acord cu ideologia gender,  așa numita„un nou tip de ideologie”, care se ascunde, de fapt, în acest document.

„Am afirmat cu fermitate că nu vom accepta anumite prevederi din document. Sprijinim din toată inima pe cei care sunt amenințați și protejarea femeilor și a copiilor, dar, în același timp, așa cum am  mai spus, nu suntem de acord cu Convenția pentru că ea conține un paragraf privind ideologia gender”, a subliniat arhiepiscopul. Când acest pasaj va fi eliminat din Convenție, o vom sprijini, a adăugat înaltul prelat.

În septembrie 2017, Consiliul pentru Viață și Familie al Conferinței Episcopilor Croați lansase o declarație care îndemna parlamentarii croați să nu ratifice Convenția de la Istanbul, avertizând asupra pericolului de deturnare a anumitor prevederi ale documentului și de consecințe nefaste care trebuie prevenite și care aduc atingere directă demnității umane și datelor antropologice care definesc identitatea umană.
 
În urmă cu câteva zile, premierul Andrej Plenkovici anunța că până la finele acestei luni convenția va fi trimisă parlamentului pentru ratificare. În urma acestui anunț, un membru al partidului Hrast, o formațiune conservatoare,  a trimis o scrisoare deschisă aripii conservatoare a formațiunii HDZ, din care face parte șeful guvernului, cerându-i „să facă tot posibilul pentru ca acest lucru să nu se întâmple”. De altfel, mai mulți reprezentanți ai partidului HDZ și-au manifestat deja opoziția față de ratificarea Convenției de la Istanbul, despre care spun că promovează teoria genului.