ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Vaticanul a transmis luni credincioșilor catolici că utilizarea vaccinurilor anti-COVID-19 este acceptabilă din punct de vedere moral chiar și atunci când aceste produse farmaceutice utilizează linii celulare provenite din țesuturile prelevate de la fetuși avortați, informează Reuters.

O notă publicată de Congregația pentru Doctrina Credinței de la Vatican afirmă că utilizarea unor astfel de vaccinuri este permisă atât timp cât nu există alternative, scrie agerpres.ro.

Vaccinurile Pfizer și Moderna au anumite legături cu linii celulare care își au originea în țesuturi prelevate din fetuși avortați în ultimul secol, potrivit Conferinței americane a episcopilor catolici (USCCB), care a adresat o altă notă catolicilor americani săptămâna trecută.

Nota publicată luni de Vatican precizează că oferirea unei legitimități morale are legătură cu principiul bazat pe "diferitele grade de responsabilitate ale cooperării în combaterea răului".

Acest lucru înseamnă că, întrucât pandemia de COVID-19 este un pericol atât de mare, astfel de vaccinuri "pot fi folosite cu conștiința împăcată și cu o anumită cunoaștere a faptului că ele nu constituie o cooperare formală cu avorturile din care derivă celulele folosite în producția vaccinurilor".

În absența unor vaccinuri sigure fabricate din alte surse, "este acceptabil din punct de vedere moral să primim vaccinuri anti-COVID-19 care au folosit linii celulare ce provin de la fetuși avortați în procesele de cercetare și de producție", precizează textul publicat de Vatican.

Episcopii americani au mai spus că aceste vaccinuri folosesc linii celulare provenite din țesuturi obținute în urma a două avorturi care au avut loc în anii 1960 și 1970 și care au fost replicate de multe ori de atunci.

Nota Vaticanului afirmă însă că astfel de vaccinuri "nu constituie în sine o legitimizare, chiar și indirectă, a practicării avorturilor".