ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Biserica Episcopală din SUA a anunțat că va oficia căsătorii între persoane de același sex, după legalizarea lor pe întreg teritoriul Statelor Unite ale Americii. 

Totuşi, Biserica Episcopală nu-i obligă pe membrii clerului său să oficieze căsătorii dacă aceștia se opun. 
 

"Așa cum acest lucru este permis de lege, canoanele vor permite de acum tuturor cuplurilor să se căsătorească în Biserică", a anunțat Biserica Episcopală pe contul său Twitter

Biserica Episcopală americană este o ramură a Bisericii Anglicane care numără 80 de milioane de credincioși în 160 de țări. Biserica Episcopală din SUA este apropiată de comunitatea LGTB. În anul 2009, biserica a acceptat şi clerici homosexuali care pot accede la orice funcţie din ierarhia bisericească. 
 
Pe 26 iunie 2015, Curtea Supremă a legalizat căsătoriile homosexuale pe întreg  teritoriul Statelor Unite ale Americii, în toate cele 50 de state. Într-o decizie de 5 la 4, judecătorul Anthony Kennedy a anunțat în numele majorității că o căsătorie este un drept constituțional de care toată lumea trebuie să beneficieze.