Biserica Ortodoxă Bulgară și-a retras de pe site-ul Patriarhiei Bulgare observațiile privind proiectul „Strategia Națională pentru protecția copilului 2019-2030”, aflat în dezbatere publică, prin care milita pentru interzicerea întreruperilor de sarcină și a educației sexuale în școlile de stat, informează Basilica.
 
„Articolul Biserica Ortodoxă Bulgară susține interzicerea avortului și a educației sexuale în școli, publicat duminică pe site-ul Agenției de știri Basilica, nu mai este de actualitate întrucât informațiile pe baza cărora a fost redactat materialul media au fost retrase de pe site-ul Patriarhiei Bulgare”, precizează Basilica.
 
Știrea inițială a fost preluată și de ActiveNews.

Potrivit Basilica, lămuriri cu privire la această decizie au fost aduse marți de Înaltpreasfințitul Părinte Naum, Mitropolit de Ruse, pe pagina oficială de Facebook.
 
Potrivit declarației Mitropolitului Naum, documentul care prezintă proiectul „Strategiei Naționale pentru protecția copilului 2019-2030”, aflat în dezbatere publică, „nu a fost discutat oficial la vreo ședință a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare”.
 
Astfel, comentariile publicate la acest proiect, în numele Bisericii Ortodoxe a Bulgariei, "reprezintă de fapt creația personală a Doamnei Desislava Panayotova”, colaboratoare în cadrul Departamentului Cultural-Educațional al Biroului Sinodal, „dar acest lucru nu înseamnă nicidecum că Sfântul Sinod și le va asuma fără echivoc”, a precizat Părintele Mitropolit.
 
Potrivit sursei citate, în postarea respectivă, ierarhul a explicat că temele legate de creșterea și educarea copiilor bulgari „ar trebui să fie discutate de pedagogi și specialiști, care cunosc și punctul de vedere al teologiei, oferind astfel cea mai corectă abordare pentru viitoarele recomandări la problemele ridicate”.Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews