ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Biserica Ortodoxă Bulgară și-a retras de pe site-ul Patriarhiei Bulgare observațiile privind proiectul „Strategia Națională pentru protecția copilului 2019-2030”, aflat în dezbatere publică, prin care milita pentru interzicerea întreruperilor de sarcină și a educației sexuale în școlile de stat, informează Basilica.
 
„Articolul Biserica Ortodoxă Bulgară susține interzicerea avortului și a educației sexuale în școli, publicat duminică pe site-ul Agenției de știri Basilica, nu mai este de actualitate întrucât informațiile pe baza cărora a fost redactat materialul media au fost retrase de pe site-ul Patriarhiei Bulgare”, precizează Basilica.
 
Știrea inițială a fost preluată și de ActiveNews.

Potrivit Basilica, lămuriri cu privire la această decizie au fost aduse marți de Înaltpreasfințitul Părinte Naum, Mitropolit de Ruse, pe pagina oficială de Facebook.
 
Potrivit declarației Mitropolitului Naum, documentul care prezintă proiectul „Strategiei Naționale pentru protecția copilului 2019-2030”, aflat în dezbatere publică, „nu a fost discutat oficial la vreo ședință a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare”.
 
Astfel, comentariile publicate la acest proiect, în numele Bisericii Ortodoxe a Bulgariei, "reprezintă de fapt creația personală a Doamnei Desislava Panayotova”, colaboratoare în cadrul Departamentului Cultural-Educațional al Biroului Sinodal, „dar acest lucru nu înseamnă nicidecum că Sfântul Sinod și le va asuma fără echivoc”, a precizat Părintele Mitropolit.
 
Potrivit sursei citate, în postarea respectivă, ierarhul a explicat că temele legate de creșterea și educarea copiilor bulgari „ar trebui să fie discutate de pedagogi și specialiști, care cunosc și punctul de vedere al teologiei, oferind astfel cea mai corectă abordare pentru viitoarele recomandări la problemele ridicate”.