ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Biserica Ortodoxă Sârbă se implică activ în ajutorarea refugiaților care ajung în aceste zile în Serbia și, în același timp, denunță politica egoistă a Occidentului, responsabilă, în bună măsură, de exodul imigranților din Orientul Mijlociu.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Sârbe, în ședința de săptămâna trecută, a aprobat proiectul de ajutorare a emigranților propus de o fundație caritabilă care funcționează sub egida Patriarhiei. Fundația, în colaborare cu Comisariatul pentru Refugiați de la Belgrad și cu alte instituții internaționale, oferă asistență permanentă pentru refugiații care tranzitează țara sau care se stabilesc pe teritoriul acesteia, informează site-ul Orthonews.ro.

”Biserica arată compasiune față de refugiații fără adăpost din est. În acest sens, se solicită autorităților guvernamentale să le acorde asistență, iar credincioșilor să-și deschidă inimile. În plus, ne rugăm lui Dumnezeu să-i lumineze pe conducătorii egoiști ai Occidentului, iar celor care sunt responsabili de războaiele civile și fratricide din Orientul Mijlociu le cerem să înceteze violențele inumane pentru ca, astfel, să se stopeze exodul nefericit al oamenilor din casele lor. Ne mai rugăm și ca Dumnezeu să-i ajute pe frații noștri creștini din acele regiuni care sunt persecutați și ale căror lăcașuri de rugăciune sunt distruse”, se spune într-un comunicat al Sfântului Sinod publicat pe site-ul oficial al Patriarhiei Serbiei.