Greta Thunberg, adolescenta suedeză care într-un discurs furibund cu accente de isterie, i-a acuzat, la ONU, pe liderii mondiali  că au trădat așteptările popoarelor, a fost numită de Biserica Suedeză „succesoarea lui Iisus Hristos”.


Biserica Suediei a proclamat-o pe Greta drept succesoarea desemnată a lui Isus Hristos într-un mesaj pe Twitter din 2018, care a reapărut în urma discursului ei din fața Națiunilor Unite, scrie Washingtonexaminer.com.

„Anunț! Iisus din Nazaret și-a desemnat acum una dintre succesoare, Greta Thunberg”, a fost mesajul de pe contul Bisericii Limhamns, la 1 decembrie 2018, unde au fost postate mai multe reacții de „activism climatic”.

Biserica Suediei are o mai lungă istorie de răspândire a „apocalipsei climatice” și a mesajelor activistei Greta Thunberg în mod special, recent pe site-ul lor oficial fiind postat mesajul „Când Amazonul arde, ne adunăm pentru a lupta împreună pentru Mama Pământ”.

În timp ce unii utilizatori de Twitter s-au amuzat de tweet-ul care o proclama pe Thunberg  drept „succesoarea lui Hristos”, alții au considerat acest mesaj o ofensă.

„De fiecare dată mă întreb: când a fost confiscată biserica suedeză de extremiștii de stânga?”, a scris un internaut.
Au existat însă și comentarii mai sarcastice: ”Acum o să renunțați la  sărbătorirea nașterii lui Iisus și o să începeți să sărbătoriți ziua de naștere Gretei Thunberg?” a întrebat cineva. „La urma urmei, trebuie să știm și noi cine este Mântuitorul, căruia trebuie să ne închinăm”, a comentat, ironic, un alt internaut.

Ulterior, Biserica Suediei, cea mai mare biserică creștină din această țară, și-a cerut scuze dacă a ofensat pe cineva prin aceste mesaje. Pe care însă nu le-a șters.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews