ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Greta Thunberg, adolescenta suedeză care într-un discurs furibund cu accente de isterie, i-a acuzat, la ONU, pe liderii mondiali  că au trădat așteptările popoarelor, a fost numită de Biserica Suedeză „succesoarea lui Iisus Hristos”.


Biserica Suediei a proclamat-o pe Greta drept succesoarea desemnată a lui Isus Hristos într-un mesaj pe Twitter din 2018, care a reapărut în urma discursului ei din fața Națiunilor Unite, scrie Washingtonexaminer.com.

„Anunț! Iisus din Nazaret și-a desemnat acum una dintre succesoare, Greta Thunberg”, a fost mesajul de pe contul Bisericii Limhamns, la 1 decembrie 2018, unde au fost postate mai multe reacții de „activism climatic”.

Biserica Suediei are o mai lungă istorie de răspândire a „apocalipsei climatice” și a mesajelor activistei Greta Thunberg în mod special, recent pe site-ul lor oficial fiind postat mesajul „Când Amazonul arde, ne adunăm pentru a lupta împreună pentru Mama Pământ”.

În timp ce unii utilizatori de Twitter s-au amuzat de tweet-ul care o proclama pe Thunberg  drept „succesoarea lui Hristos”, alții au considerat acest mesaj o ofensă.

„De fiecare dată mă întreb: când a fost confiscată biserica suedeză de extremiștii de stânga?”, a scris un internaut.
Au existat însă și comentarii mai sarcastice: ”Acum o să renunțați la  sărbătorirea nașterii lui Iisus și o să începeți să sărbătoriți ziua de naștere Gretei Thunberg?” a întrebat cineva. „La urma urmei, trebuie să știm și noi cine este Mântuitorul, căruia trebuie să ne închinăm”, a comentat, ironic, un alt internaut.

Ulterior, Biserica Suediei, cea mai mare biserică creștină din această țară, și-a cerut scuze dacă a ofensat pe cineva prin aceste mesaje. Pe care însă nu le-a șters.