Un purtător de cuvânt al Conferinței Episcopale din Polonia le-a cerut marți credincioșilor să nu sărbătorească Halloween, considerat „un obicei păgân străin culturii noastre și care promovează cultul morții", relatează EFE.
 
Părintele Pawel Rytel-Andrianik a reamintit cuvintele papei Benedict al XVI-lea, potrivit căruia Halloween „împinge noile generații spre o mentalitate a magiei ezoterice și constituie un atac la valorile spirituale sacre„

El a reamintit că la 1 noiembrie se celebrează, potrivit tradiției catolice, ziua morților în care cei dragi sunt amintiți în familie, fiind o zi de reculegere și de speranță a vieții de după moarte. Potrivit purtătorului de cuvânt al Conferinței Episcopale poloneze, sărbătoarea de Halloween presupune "o negare" a valorilor creștine fundamentale.

Mai multe parohii și instituții poloneze având legături cu Biserica Catolică au organizat marți întâlniri religioase și procesiuni, adresate mai ales tinerilor, ca alternativă la Halloween, conform Agerpres. În ultimii ani, sărbătoarea de Halloween, importată din SUA, cu sculptarea de figuri în dovleac, realizarea de costume și petreceri, a devenit tot mai populară în Polonia, în pofida opoziției Bisericii Catolice.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews