ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un purtător de cuvânt al Conferinței Episcopale din Polonia le-a cerut marți credincioșilor să nu sărbătorească Halloween, considerat „un obicei păgân străin culturii noastre și care promovează cultul morții", relatează EFE.
 
Părintele Pawel Rytel-Andrianik a reamintit cuvintele papei Benedict al XVI-lea, potrivit căruia Halloween „împinge noile generații spre o mentalitate a magiei ezoterice și constituie un atac la valorile spirituale sacre„

El a reamintit că la 1 noiembrie se celebrează, potrivit tradiției catolice, ziua morților în care cei dragi sunt amintiți în familie, fiind o zi de reculegere și de speranță a vieții de după moarte. Potrivit purtătorului de cuvânt al Conferinței Episcopale poloneze, sărbătoarea de Halloween presupune "o negare" a valorilor creștine fundamentale.

Mai multe parohii și instituții poloneze având legături cu Biserica Catolică au organizat marți întâlniri religioase și procesiuni, adresate mai ales tinerilor, ca alternativă la Halloween, conform Agerpres. În ultimii ani, sărbătoarea de Halloween, importată din SUA, cu sculptarea de figuri în dovleac, realizarea de costume și petreceri, a devenit tot mai populară în Polonia, în pofida opoziției Bisericii Catolice.