ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O biserică din Orleans a fost incendiată, la 25 iulie, poliția descoperind cuvintele "Allahu Akbar" scrise cu vopsea pe un perete, scrie 20minutes France.

Miercurea trecută, biserica Saint-Pierre du Matroi din Orleans a fost incendiată „de o mână criminală", potrivit surselor din poliție.
Mobilierul și obiectele au fost arse, iar pe unul dintre pereți a fost scris cu graffitti "Allahu Akbar". Din fericire, focul a fost stins repede de către pompieri, fără a afecta structura de susținere a bisericii.

O anchetă a poliției a fost deschisă de către departamentul de poliție din Orleans.

Acesta nu este primul atac asupra unei biserici franceze. La 26 iulie 2016, doi teroriști islamici au atacat participanții la o Liturghie la o biserică catolică din Normandia. Teroriștii l-au ucis pe preotul în vârstă de 85 de ani, Jacques Hamel,  după ce i-au tăiat gâtul și au rănit grav un bărbat de 86 de ani.

Anul trecut, o femeie musulmană a primit o condamnare de doi ani cu suspendare pentru vandalizarea Bisericii Sainte Marie Madeleine din Rennes-le-Château.

Potrivit Observatorului Creștinofobiei, o organizație franceză nonprofit care urmărește atacurile împotriva creștinilor din țară, în primele cinci luni ale anului 2018 au avut loc 128 de incidente de vandalism împotriva bisericilor sau alte atacuri anti-creștine în Franța.