Sinodul Bisericii Ortodoxe din Grecia a instaurat ”Ziua copilului nenăscut”, care va fi sărbătorită în prima duminică după Crăciun, ca o măsură împotriva avortului, relatează AFP, citată de News.ro

Potrivit sursei citate, această mișcare împotriva avortului - intitulată ”Afistemenaziso” (”Lăsați-mă să trăiesc”) și din care fac parte 19 asociații creștine - a publicat miercuri o scurtă circulară a Sinodului prin care se instituie această zi.
Prin această inițiative se dorește ”respectarea vieții umane încă de la concepere, precum și apărarea drepturilor copilului nenăscut”.

Conform sursei citate, în Grecia se fac peste 300.000 de avorturi pe an, întreruperea voluntară a sarcinii fiind autorizată până în a 12-a săptămână a sarcinii.

Noul Guvern al Grecia, condus de Kyriakos Mitsotakis, a promis un sprijin financiar de „2000 de euro” pentru fiecare copil născut în Grecia și de „1000 de euro” mamelor în vârstă de până la 30 de ani.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews