ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sinodul Bisericii Ortodoxe din Grecia a instaurat ”Ziua copilului nenăscut”, care va fi sărbătorită în prima duminică după Crăciun, ca o măsură împotriva avortului, relatează AFP, citată de News.ro

Potrivit sursei citate, această mișcare împotriva avortului - intitulată ”Afistemenaziso” (”Lăsați-mă să trăiesc”) și din care fac parte 19 asociații creștine - a publicat miercuri o scurtă circulară a Sinodului prin care se instituie această zi.
Prin această inițiative se dorește ”respectarea vieții umane încă de la concepere, precum și apărarea drepturilor copilului nenăscut”.

Conform sursei citate, în Grecia se fac peste 300.000 de avorturi pe an, întreruperea voluntară a sarcinii fiind autorizată până în a 12-a săptămână a sarcinii.

Noul Guvern al Grecia, condus de Kyriakos Mitsotakis, a promis un sprijin financiar de „2000 de euro” pentru fiecare copil născut în Grecia și de „1000 de euro” mamelor în vârstă de până la 30 de ani.