ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Biserica ortodoxă siriană din orașul suedez Norrköping a fost incendiată în noaptea de duminică spre luni,  fără a se înregistra victime, informează Fria Tider, citată de Voice of Europe.

În cursul nopții, pompierii au fost chemați la Biserica ortodoxă siriană Sfânta Maria din Norrköping. Potrivit oficialilor, vântul a făcut ca flăcările să se extindă rapid, astfel încât partea din față a bisericii a fost distrusă de flăcări.

Biserica are o lungime de 40 de metri, fiind construită din lemn. 
Poliția suspectează că focul a fost pus intenționat, considerând incidentul drept un act incendiere.

„Se pare că focul a început în exterior și nu există explicații naturale", a declarat un ofițer de poliție din regiunea de Est.

În 2017, Biserica Luterană din Suedia recunoștea faptul că suedezii renunță, în număr record, la credință, peste 90.000 de oameni părăsindu-și credința în 2016, dublu față de anul 2015.
 
 Suedia este țara în care s-a constat cea mai mare rată a celor care se declară atei, un studiu din 2014 evidențiind că 8 din 10 suedezi spun „fie că nu sunt religioși fie că sunt atei convinși”, lucru care aduce Suedia în fruntea unui clasament cu cele mai puțin religioase state din Occident.