După două săptămâni de polemici și deliberări, biserica din Malmo, Suedia, care amplasase în altar un panou decorativ menit să celebreze incluziunea, a decis că e timpul să-l scoată.

Însă nu înlocuirea lui Adam și a Evei  în Rai cu cupluri gay a fost motivul care a determinat mutarea lucrării.  După analizarea reacțiilor negative și a unor comentarii, biserica a decis să scoată tabloul și să-l mute într-un alt loc, în afara altarului, a dezvăluit miercuri pastorul Per Svensson, citat de presa suedeză. Dar nu reinterpretarea LGBT a poveștii biblice a lui Adam și Eva cu două cupluri gay a care a împins oficialii bisericii să mute tabloul, acest aspect fiind complet „inofensiv”,  a spus Svensson. 
 
Pastorul a avut însă o problemă cu șarpele care i-a ispitit pe Adam și Eva să guste din fructul oprit. 
 
În panoul decorativ, șarpele a fost înfățișat ca o persoană transgender. „Șarpele simbolizează în mod tradițional răul, iar transformarea lui într-o persoană transgender poate însemna că o persoană transgender este rea sau este diavolul”, a explicat Svensson. „Biserica Suediei, cu siguranță, nu poate fi de acord”, a adăugat el.