ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După două săptămâni de polemici și deliberări, biserica din Malmo, Suedia, care amplasase în altar un panou decorativ menit să celebreze incluziunea, a decis că e timpul să-l scoată.

Însă nu înlocuirea lui Adam și a Evei  în Rai cu cupluri gay a fost motivul care a determinat mutarea lucrării.  După analizarea reacțiilor negative și a unor comentarii, biserica a decis să scoată tabloul și să-l mute într-un alt loc, în afara altarului, a dezvăluit miercuri pastorul Per Svensson, citat de presa suedeză. Dar nu reinterpretarea LGBT a poveștii biblice a lui Adam și Eva cu două cupluri gay a care a împins oficialii bisericii să mute tabloul, acest aspect fiind complet „inofensiv”,  a spus Svensson. 
 
Pastorul a avut însă o problemă cu șarpele care i-a ispitit pe Adam și Eva să guste din fructul oprit. 
 
În panoul decorativ, șarpele a fost înfățișat ca o persoană transgender. „Șarpele simbolizează în mod tradițional răul, iar transformarea lui într-o persoană transgender poate însemna că o persoană transgender este rea sau este diavolul”, a explicat Svensson. „Biserica Suediei, cu siguranță, nu poate fi de acord”, a adăugat el.