Catedrala Saint-Denis, construită în 1135, a fost vandalizată săptămâna trecută,  persoanele care au recurs la un astfel de act spărgând vitraliile și avariind grav orga Bisericii, veche de aproape 200 de ani.
 
Catedrala din Saint-Denis este o biserică gotică aflată în centrul orașului Saint-Denis, acum o suburbie din nordul Parisului. Din secolul al X-lea și până în anul 1830, toți regii Franței, cu trei excepții, au fost îngropați în această biserică. 
 
Primul care a intrat în catedrala și a descoperit dezastrul a fost organistul.
 
Acesta a declarat că motorul și alte echipamente ale instrumentului, care a fost realizat între anii 1834-1841, au fost grav avariate, scrie Le Parisien.
 
Saadia Tamelikecht, șefa departamentului de arhitectură și patrimoniu din suburbiile Seine-Saint-Denis, populate în majoritate de migranți, a declarat că distrugerea instrumentului, recunoscut drept monument istoric de importanță în Franța, este foarte mare. Și că, cel mai probabil, autorul acestui act de vandalism este o persoană care s-a ascuns în interiorul instrumentului, după care, când a ieșit, l-a distrus.

Incidentul are loc la mai puțin de un an după ce catedrala a fost luată cu asalt de activiștii de stânga și migranții ilegali care au ocupat lăcașul de cult pentru a protesta față de o lege îndreptată împotriva combaterii migrației ilegale în Franța.
 
Luna trecută, în doar o săptămână, cel puțin patru biserici au fost profanate în Franța.

 
În Franța problemele din suburbii sunt mult mai vechi, conflictele deschise cu autoritățile izbucnind incă din ani 2000. În prezent, zone de risc apar în Paris, Fameck, Calais, Marseille, Lyon, Lille etc.2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.