ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Moartea lui Saoirse Kennedy, nepoata lui Robert F. Kennedy, în vârstă de 22 de ani, este doar ultima dintre numeroasele tragedii care au lovit una dintre cele mai cunoscute dinastii politice americane. Asupra căruia, potrivit presei americane, pare să fi fost aruncat un adevărat blestem

O  nepoată în vârstă de 22 de ani a lui Robert F. Kennedy a murit joi în urma a ceea ce pare a fi o supradoză de droguri, la locuința familiei din Hyannis Port, Massachusetts, relatează New York Times, potrivit agerpres.

Joi, în momentul în care angajații serviciilor de urgență au sosit la celebra reședință a familiei Kennedy din Hyannis Port, Saoirse Kennedy Hill, nepoata lui Robert F. și Ethel Kennedy făcuse deja infarct. A fost transportată la spital, însă medicii nu au reușit să o resusciteze și a fost declarată decedată.

Mai multe surse citate de tmz.com au vorbit despre o supradoză de droguri, dar nu a fost emis un comunicat oficial din partea familiei sau a poliției.

Decesul lui Saiorse, care se pare că suferea de depresie și că ar fi încercat, în trecut, să se sinucidă, este cel mai recent eveniment dintr-o lungă serie de tragedii care a marcat familia Kennedy.  Hill era studentă la Colegiul Boston, unde studia comunicarea. 
Ziarul mai scrie că tânăra s-a luptat cu o boală mentală când era studentă la o școală privată din Massachusetts, în 2016.
Părinții lui Saoirse sunt Courtney Kennedy - al cincilea copil, din 11, al lui Ethel și Robert F. Kennedy - și Paul Michael Hill.

Politicianul Robert F. Kennedy (1925 - 1968) a fost cel de-al 64-lea procuror general al SUA, din 1961 până în 1964, și senator de New York, din ianuarie 1965 până la asasinarea sa în iunie 1968. Ca și frații săi, John și Edward, a fost un membru de marcă al Partidului Democrat și este considerat un simbol al liberalismului american modern.
 
Deși a fost o familie prosperă, cu succes în afaceri și în politică, familia Kennedy a fost marcată de tragedii care par să nu se mai termine. Pe lângă asasinarea fostului președinte John F. Kennedy, familia s-a confruntat cu drame și decese care au creat mitul „blestemului familei Kennedy.”. 

Unul dintre protagoniștii acestor tragedii a fost sora lui JFK, Rosemary Kennedy. Încă de mică, Rosemary avea probleme de comportament și o ușoară întârziere mintală, drept pentru care tatăl ei a decis s-o supună unei lobotomii.


După lobotomie, Rosemary a căzut de tot în apatie, nemaifiind în stare să meargă sau să vorbească. Din această cauză, a stat închisă într-un sanatoriu pentru tot restul vieții.

Ceilalți frați ai lui JFK au avut, și ei, destine dramatice: Joseph P. Kennedy Jr., care era pilot, a murit în război, Ted Kennedy a suferit un accident de avion în urma căruia a rămas infirm, Robert F. Kennedy a fost asasinat.

Blestemul pare să fi trecut de la o generație la alta. Fiul lui Robert F. Kennedy, David A. Kennedy, a murit la doar 29 de ani, în urma unei supradoze de cocaină.

Un alt fiu al lui Robert F. Kennedy, Michael, a murit tot de tânăr, la 39 de ani, după un accident la schi.