ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sindicatul agricultorilor francezi și-a anunțat intenția de a organiza o blocadă totală asupra Parisului și a periferiilor sale pentru a împiedica aprovizionarea capitalei.

Maxime Buizard, reprezentantul organizației sindicale Tinerii Agricultori, a declarat într-o emisiune la BFMTV:

„Am decis să ne schimbăm metodele și să organizăm o blocadă a Parisului și a micii coroane a Parisului (cele trei departamente care îl înconjoară). Ideea este ca nici un camion să nu mai poată aproviziona capitala.”

Acțiunea ar urma să înceapă luni seara și să dureze cel puțin cinci zile.

Până acum, agricultorii francezi au blocat drumurile de o săptămână și au deversat cantități uriașe de fân și de bălegar în proximitatea prefecturilor.

Protestatarii cer ca guvernul să mărească subvențiile acordate agriculturii și să limiteze importurile de produse agricole din străinătate.

Maxime Buizard a explicat specificul blocadei:

„Nu va mai fi doar o operațiune de 12 sau 15 ore, ca până acum, ci o acțiune de cel puțin cinci zile, care îi va face pe parizieni să înțeleagă că au nevoie de agricultori pentru a trăi și că capitala nu are resurse pentru a se autoaproviziona. Are nevoie de teritoriile rurale. Există tendința asta de a se uita asta din când în când. În orice caz, prim-ministrul a uitat.”

În perspectiva blocadei, Buizard le-a cerut parizienilor să se pregătească, să rămână acasă în „telemuncă”, deoarece obiectivul protestatarilor este ca „nimic și nimeni să nu poată intra în Paris și în mica coroană”.

„Organizați-vă, faceți ce este necesar pentru a vă limita deplasările, pentru că altminteri vă veți petrece ziua blocați în transportul în comun. Știu că este foarte penibil, dar din păcate acesta pare să fie singura metodă pentru a ne face auziți.”