ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cererea de buncăre antiatomice subterane a explodat în toată lumea după invadarea Ucrainei de către Rusia. Un fenomen similar s-a petrecut și la începutul pandemiei de COVID-19.

Vladimir Putin și-a pus forțele nucleare în stare de alertă maximă. 

Asupra Occidentului se intensifică presiunile pentru instituirea unei zone de interdicție de zbor deasupra Ucrainei, ceea ce ar însemna război direct NATO-Rusia.

Ambele tabere par mai preocupate de alimentarea mașinăriilor de război decât de încetarea conflictului, iar în acest moment perspectivele de pace sunt infime.

Toate acestea au dus la o explozie a cererii de buncăre personalizate pentru bogătașii paranoici ai lumii, care speră să scape de o apocalipsă nucleară ascunzându-se sub pământ.

Garry Lynch, directorul general al companiei Rising S, din Texas, o companie specializată în construirea de buncăre de lux, a declarat pentru The Sun că cererea pentru produsele sale a crescut cu 1000%, de când Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie.

„Afacerile au avut o creștere astronomică în ultimele zile.De obicei, vând între două și șase adăposturi pe lună și de obicei iarna este un anotimp destul de liniștit pentru noi. Dar am vândut cinci bucăți doar joi, și azi, până acum, am vândut două bucăți. Nu se știe câte comenzi vom primi. Telefonul nu se oprește din sunat și am trimis o grămadă de devize.”

La începutul pandemiei de COVID-19, s-a înregistrat de asemenea un „boom” la cererile de adăposturi subterane.

Potrivit lui Lynch, cel mai ieftin buncăr costă 40.000 de dolari, dar prețul său poate ajunge la mai multe milioane de dolari, în funcție de cerințele clientului.
 

Buncărele au structura din oțel și sunt îngropate la patru metri în pământ, fiind proiectate să salveze vieți în eventualitatea unor dezastre naturale, atacuri nucleare ori alte evenimente apocaliptice.

Directorul Rising S a explicat că cererile de adăposturi subterane vin din lumea întreagă:

„Avem oameni interesați din Italia. Am primit cereri din Marea Britanie, Danemarca, Japonia, Canada, Statele Unite – și asta doar în weekend. Interesul nu se limitează doar la Statele Unite, este de peste tot.”

Clienții sunt, în mod evident persoanele cu mulți bani: celebrități, sportivi profesioniști, miliardari din domeniul tehnologic, sau politicieni.