ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele brazilian Jair Bolsonaro acuză Organizația Mondială a Sănătății de faptul că „împinge” copiii la homosexualitate și la mastrubare, într-un nou atac vizând agenția ONU care îndeamnă, spre deosebire de el, la distanțare socială în lupta împotriva răspândirii noului coronavirus, relatează AFP. Ulterior, președintele brazilian a șters mesajul postat pe Facebook.

Președintele a lansat aceste acuzații la adresa OMS pe Facebook, miercuri seara, după care și-a șters postarea. ”Organizația Mondială a Sănătății este cea a căror sfaturi vrea să le urmez eu?”, întreba el retoric în această postare.

„Ar trebui să le urmăm și politica în domeniul educației?”, continua el, adăugând ”pentru copii de până la patru ani: satisfacția și plăcerea de a-și atinge corpul, masturbarea (...). Pentru copiii de la patru la șase ani, o identitate de gen pozitivă (...), masturbare a unor copii mici, homosexualitate (...), de la nouă la 12 ani: primele experiențe sexuale”.

Originea acestei postări s-ar putea afla într-un ghid din 2010 - ”Norme de educație în Europa” -, publicat de Biroul Europa al OMS. Acest ghid abordează multe alte subiecte, explică faptul că copiii mici își descoperă corpul, iar curiozitatea lor față de sexualitate este normală.

Contactată de AFP, președinția braziliană nu a reacționat imediat cu privire la mesajul președintelui.