ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un italian care a avut o „escapadă sexuală fără prezervativ” cu mai mulți bărbați în Spania a fost testat pozitiv simultan la HIV, COVID-19 și Variola Maimuțelor.

Este primul caz cunoscut care să aibă toate aceste trei boli virale, conform unui studiu publicat de Journal of Infection.

Cercetătorii afirmă că bărbatul de 36 de ani a petrecut cinci zile în Spania, în perioada 16-20 iunie.

El a făcut febră (39 de grade) însoțită de dureri de gât, obosează, dureri de cap și o limfadenomegalie inghinală dreaptă la circa nouă zile după voiajul său în Spania.

A fost testat pozitiv la COVID-19 pe 2 iulie, iar din acea zi simptomele sale s-au agravat.

Studiul citat explică:

„În după amiaza aceleiași zile, pe brațul său stâng a început să se dezvolte o erupție cutanată.

„A doua zi, au apărut mici vezicule dureroase, înconjurate de un halou eritematos pe tors, pe față și pe fese.

„Pe 5 iulie, din cauza unei răspândiri progresive și neîntrerupte a veziculelor care au început să evolueze în pustule ombilicale, a mers de urgență la Catania, în Italia, apoi a fost imediat transferat la o unitate de boli infecțioase a Policlinico G. Rodolico – Spitalul Universitar din San Marco.”

În data de 6 iulie, bărbatului i-au fost puse diagnosticele de variola maimuțelor și de virusul imunodeficienței umane (HIV), în timp ce testul COVID a continuat să fie pozitiv.

În acel moment, italianul prezenta simptome de la toate cele trei maladii virale.

În paranteză fie spus, el era dublu vaccinat cu Pfizer, din decembrie 2021.

Cercetătorii au afirmat:

„Dat fiind că este vorba de singurul caz semnalat de co-infectare cu virusul variolei maimuțelor, SARS-CoV-2 și HIV, nu există suficiente dovezi pentru a afirma că această combinație poate agrava starea pacientului.

„Ținând cont de pandemia actuală de SARS-CoV-2 și de creșterea zilnică a numărului cazurilor de variola maimuțelor, sistemele de sănătate trebuie să fie conștiente de această eventualitate, promovând teste de diagnosticare potrivite la subiecții cu mare risc, teste care sunt esențiale pentru izolare, în condițiile în care nu există tratament sau profilaxie disponibile.”

Dublu-vaccinatul le-a mărturisit medicilor că a avut „relații sexuale fără prezervativ cu bărbați în timpul șederii sale în Spania”.

Potrivit cazierului medical, bărbatul a avut sifilis în 2019, dar a fost testat negativ în septembrie 2021.

Studiul prezintă mai multe imagini cu porțiuni din corpul pacientului și semnele bolilor.